خداوند، بنده ای را که دهان خود را می گشاید و می گوید : «بارالها ! به من روزی بده» ؛ ولی دست از طلبِ روزی می کشد، دشمن می دارد . [.امام علی علیه السلام]
پـــــــــــیچک
درباره



پـــــــــــیچک


محسن
پیوندها
آرشیو یادداشت‌ها

قبض برق با قیمت‌های جدید از اول اسفند

اعلام جدول تعرفه‌های جدید گاز
دنیای اقتصاد– افزایش قیمت حامل‌های انرژی در شرایطی از هفته جاری با اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها آغاز شده است که به گفته مصرف‌کنندگان تا زمانی که آنها قبوض جدید برق، آب و گاز را دریافت نکنند نمی‌توانند از نزدیک از جزئیات افزایش هزینه خود اطلاع دقیق کسب کنند. در این شرایط روز گذشته وزیر نیرو در جمع خبرنگاران خبر داد که از هفته اول اسفندماه قبوض برق که قیمت‌های جدید در آن اعمال شده است، به دست مشترکان می‌رسد. از سوی دیگر، شرکت گاز تعرفه‌های جدید گاز را در روز گذشته اعلام کرد.

 

اعلام تدابیر حمایتی برای برق کشاورزی و صنعت
توزیع قبض جدید برق در هفته اول اسفند
گروه انرژی- به دنبال آغاز طرح اصلاح قیمت‌های حامل‌های انرژی، معاون وزیر نیرو در امور برق با تشریح جزئیات نحوه محاسبه تعرفه برق اعلام می‌کند که بر اساس برنامه زمان‌بندی اولین قبض برق مشترکان با قیمت‌های جدید از 8 اسفند ماه امسال توزیع می‌شود.
«محمد بهزاد» در جمع خبرنگاران می‌گوید: «تاریخ قرائت کنتور در قبض‌های جدید از تاریخ 28 آذرماه است و 10 روز بعد از آن یعنی در تاریخ 8 دی‌ماه قبض برق صادر خواهد شد.» به گزارش خبرنگار «دنیای اقتصاد»، معاون وزیر نیرو با تاکید بر اینکه در قبوض هشتم دی ماه تنها یک روز از برق مصرفی مشترکان با قیمت‌های جدید محاسبه خواهد شد، اظهار کرد: «59 روز دیگر با قیمت‌های قدیم محاسبه می‌شود.»
وی در ادامه گفت: «اولین صورت حساب دو ماهه برق با نرخ‌های جدید در تاریخ 28 بهمن ماه صادر می‌شود که 8 اسفند ماه به دست مردم می‌رسد.» معاون وزیر نیرو افزود: «وزارت نیرو در تلاش است تا قبض‌های برق را به صورت ماهانه صادر کند، اما به دلیل اینکه لازم است که امکانات و نیروهای ما در صدور صورت حساب‌ها و قرائت کنتور دو برابر شود تا اطلاع ثانوی قبض‌های برق مشترکان خانگی به صورت دو ماهه محاسبه و صادر خواهد شد.»
تعرفه برق در بخش‌های مختلف
به گزارش خبرنگار ما، بر اساس اعلام دولت، متوسط قیمت برق برای تمامی ‌بخش‌ها 45 تومان به ازای هر کیلووات ساعت تعیین شده است. پیش از این متوسط قیمت هر کیلووات ساعت برق 16.5 تومان بود. معاون وزیر نیرو در امور برق در رابطه با جزئیات کامل نحوه افزایش قیمت برق می‌گوید: «قیمت برق برای بخش خانگی عادی 450 ریال، بخش خانگی مناطق گرمسیر 140 ریال، مراکز آموزشی و بهداشتی به ازای هر کیلووات ساعت 250 ریال، دولتی‌ها 1200 ریال، عمومی‌582 ریال، بخش تولید در شاخه کشاورزی 140 ریال، بخش تولید در شاخه صنعت و معدن 400 ریال و سایر مصارف 1200 ریال تعیین و ابلاغ شد.»
جزئیات تعرفه برق خانگی
وی در جمع خبرنگاران ادامه داد: «قیمت برق مصرفی به صورت پلکانی لحاظ خواهد شد که بر این اساس 7 پله مصرف وجود خواهد داشت.»
وی با بیان اینکه هم اکنون الگوی مصرف برق برای هر مشترک شبکه برق خانگی، 200 کیلووات ساعت به ازای هر ماه است، تصریح کرد: «پله اول از 0 تا 100 کیلووات ساعت با قیمت 270 ریال، پله دوم از 100 تا 200 کیلووات ساعت با قیمت 320 ریال، پله سوم از 200 تا 300 کیلووات ساعت با قیمت 720 ریال، پله چهارم از 300 تا 400 کیلووات ساعت با قیمت 1300 ریال، پله پنجم از 400 تا 500 کیلووات ساعت با قیمت 1500 ریال، پله ششم از 500 تا 600 کیلووات ساعت با قیمت 1900 ریال و پله هفتم که مازاد بر 600 کیلووات ساعت است، با قیمت 2100 ریال محاسبه می‌شود.»
حذف 45 درصد یارانه برق
«بهزاد» گفت: «با توجه به اینکه ارزش هر کیلووات ساعت برق 100 تومان است، در مرحله اول اصلاح قیمت‌ها 45 درصد از یارانه‌ها برداشته شده و همچنان 55 درصد برای برق یارانه پرداخت می‌شود.»
ساده‌سازی قبض‌ها
معاون وزیر نیرو در امور برق در ادامه با اشاره به ساده‌سازی قبض‌های برق اظهار کرد: «پیش از این صورت حساب‌های برق بسیار پیچیده بود و نحوه محاسبه قیمت برق کار خیلی سختی بود. اما اکنون در صورت حساب مشترکان خانگی سه اصل وجود دارد. اول اینکه کاملا ساده شده و نحوه محاسبه قیمت برق به صورت پلکانی است. دوم شفاف شده است و سوم اینکه قبض‌های برق در کل کشور یکسان شده است.»
وی با ذکر مثالی در مورد نحوه محاسبه قیمت برق توضیح داد: «به عنوان مثال اگر مشترکی در یک ماه 250 کیلووات ساعت برق مصرف کند، 100 کیلووات اول در 27 تومان ضرب می‌شود که برابر با دو هزار و 700 تومان است. 100 کیلووات ساعت دوم در 32 تومان ضرب خواهد شد که برابر با سه هزار و 200 تومان است که اگر با قیمت قبلی جمع شود پنج هزار و 900 تومان به دست می‌آید. 50 کیلووات سوم نیز در 72 تومان ضرب خواهد شد که عدد سه هزار و 600 تومان به دست می‌آید. در نهایت جمع عدد 5 هزار و 900 تومان با سه هزار و 600 تومان برابر با 9 هزار و 500 تومان می‌شود که قیمت برق مصرفی این مشترک خواهد بود. البته به این قیمت مالیات بر ارزش افزوده نیز اضافه می‌شود که قیمت نهایی برق خواهد بود.»
معاون وزیر نیرو در امور برق افزود: «بدین ترتیب نحوه محاسبه قیمت برق بسیار ساده شده است، ضمن اینکه این نحوه محاسبه روی قبض‌های برق نیز قید شده است.»
به گفته وی، البته این نحوه محاسبه برای مشترکانی است که کنتورهای سه زمانه یا دو زمانه نداشته باشند. در مورد کنتورهای سه زمانه برای بخش کم باری که حدود 8 ساعت است، به ازای هر کیلووات ساعت 150 ریال تخفیف در نظر گرفته شده است. وی از مردم درخواست کرد تا با صرفه‌جویی مصارف خود را به پله‌های پایین تر جدول تعرفه‌ای کاهش دهند؛ چرا که تنها با 10 درصد صرفه‌جویی می‌توانند 20 تا 30 درصد مبلغ صورتحساب خود را کاهش دهند.
معاون وزیر نیرو خطاب به مشترکان خانگی اعلام کرد:‌ «اگر یک کیلووات ساعت از مصارف خود را از زمان اوج بار به زمان کم باری منتقل کنید 45 تومان به ازای هرکیلووات ساعت در صورتحساب‌ها صرفه‌جویی خواهید کرد.» وی همچنین اعلام کرد که در قبض‌های برق مشترکان خانگی، «دیماند» نیز حذف شده است.
اختلاف صورتحساب‌های جدید و قدیم
معاون وزیر نیرو در امور برق در ادامه در مورد اختلاف قیمت صورتحساب‌های جدید با قدیم نیز توضیح داد: «تا دهک ششم اختلافی که در صورتحساب‌ها نسبت به زمان قبل از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها به وجود می‌آید معادل سه هزار و 600 تومان است و در دهک هفتم نیز اگر تنها 10 درصد صرفه‌جویی صورت گیرد، مابه‌التفاوت قبض جدید نسبت به دوره قبل از آن کمتر از 4 هزار تومان در ماه خواهد بود.» وی ادامه داد: «دهک هشتم و نهم نیز 8 و 11 هزار تومان بالاتر از قبض قبلی خود پرداخت خواهند کرد، اما دهک دهم باید مدیریت مصرف بیشتری برای مصارف خود داشته باشد.»
جزئیات تعرفه برق تجاری‌ها
«بهزاد» در مورد قبوض برق مشترکان تجاری با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها نیز توضیح داد: «متوسط قیمت برق مشترکان تجاری 120 تومان است که مانند بخش خانگی به صورت پلکانی محاسبه می‌شود.» وی ادامه داد: «بر این اساس در پله اول از صفر تا 200 کیلووات ساعت با قیمت 100 تومان، در پله دوم از 200 تا 600 کیلووات ساعت با قیمت 140 تومان و مازاد بر 600 کیلووات ساعت با قیمت 200 تومان محاسبه خواهد شد. البته 70 درصد مشترکان بخش تجاری کمتر از 200 کیلووات ساعت مصرف دارند.»
وی در مورد اختلاف صورت حساب‌های جدید و قدیم واحدهای تجاری نیز اظهار کرد: «با تداوم روند فعلی مصارف در واحدهای تجاری حدود 80 درصد مغازه‌ها در روز بیش از 500 تومان به صورت روزانه برای برق پرداخت نخواهند کرد.»
بیشترین تعرفه برای دولتی‌ها
«بهزاد» با بیان اینکه بیشترین فشار در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها به بخش‌های دولتی وارد خواهد شد، گفت: «بر اساس دستور رییس‌جمهور، حتی یک ریال هم به بودجه جاری دستگاه‌ها اضافه نخواهد شد و با توجه به اینکه تعرفه برق برای آنها 120 تومان به ازای هر کیلووات ساعت تعیین شده، آنها باید با صرفه‌جویی افزایش قیمت را جبران کنند.»
تخفیف قیمتی برای کشاورزی
«بهزاد» در مورد تعرفه برق تولید کشاورزی نیز اظهار کرد:«قیمت برق صنایع کشاورزی با تخفیف محاسبه می‌شود و با حداقل قیمت (140 ریال به ازای هر کیلووات ساعت) محاسبه می‌شود.»
اقدامات حمایتی برای صنعت
معاون وزیر نیرو در مورد تعرفه برق بخش صنعت و معدن نیز گفت: «تعرفه برق برای تولید در بخش صنعت و معدن 400 ریال به ازای هر کیلووات ساعت در نظر گرفته شده است. اما در این بخش تلاش شده که در صورت کاهش مصرف، مشترکان با کاهش هزینه بیشتری روبه‌رو شوند، این در حالی است که قیمت برق صنعتی کمتر از متوسط نرخ صورت حساب‌های برق نیز هست. از سوی دیگر، برای مشترکان صنعتی در روزهای جمعه ساعات اوج بار در نظر گرفته نخواهد شد.»
تدابیر «نیرو» برای سه استان
«بهزاد» در پایان با اشاره به تدابیر وزارت نیرو برای استان‌های محروم از گاز اظهار کرد: «برای مشترکان برخی استان‌ها نظیر خوزستان، بوشهر و بندرعباس که هنوز گازرسانی به طور کامل انجام نشده و مجبور به استفاده از برق برای سه ماهه زمستان هستند، تخفیف قیمتی در نظر گرفته شده است.»
مطالب بیشتر را در صفحه خبر (?) بخوانید.


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط محسن 89/9/30:: 9:48 صبح     |     () نظر