آن که با دست کوتاه ببخشد او را با دست دراز ببخشند [ مى‏گویم : معنى آن این است که آنچه آدمى از مال خود در راه نیکى و نیکوکارى بخشد ، هرچند اندک بود خدا پاداش آن را بزرگ و بسیار دهد ، و دو دست در اینجا دو نعمت است و امام میان نعمت بنده و نعمت پروردگار فرق گذارد ، نعمت بنده را دست کوتاه و نعمت خدا را دست دراز نام نهاد ، چه نعمتهایى خدا همواره از نعمتهاى آفریدگان فراوانتر است و افزون چرا که نعمتهاى خدا اصل نعمتهاست و هر نعمتى را بازگشت به نعمت خداست و برون آمدن آن از آنجاست . ] [نهج البلاغه]
پـــــــــــیچک
درباره



پـــــــــــیچک


محسن
پیوندها
آرشیو یادداشت‌ها

پیش‌بینی عبور قیمت نفت از مرز 100 دلار

 برای شکل‌گیری این روند افزایشی، دلایل مختلفی را می‌توان عنوان کرد. بخشی از افزایش قیمت، مرهون بهبود تقاضای واقعی در عرصه اقتصاد جهانی است. بسیاری از کشورهای جهان به ویژه شماری از کشورهای آسیا نظیر چین و هند، با شتاب فراوان به دنبال دستیابی به رشدهای بالای برنامه‌ریزی شده‌شان هستند. برخی آمارها حاکی است که در سال 2010 میلادی، میزان مصرف نفت در برخی از این کشورها به دوبرابر پیش‌بینی اولیه آژانس بین‌المللی انرژی رسیده است.
این تحول در تغییر و جابه‌جایی تقاضا در بازارهای مصرف از سمت اروپا و آمریکا به سوی دیگر کشورهای جهان رخدادی بااهمیت است و در واقعی شدن قیمت جهانی نفت اثر داشته و دیگر قیمت‌ها به طور توافقی صرفا از سوی قدرت‌های بزرگ اقتصادی تعیین نمی‌شود.
افزون بر این، در روند افزایشی قیمت جهانی نفت توجه و علاقه‌مندی نهادهای سرمایه‌گذاری بین‌المللی به سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های نفتی و دارایی‌های مبتنی بر صنعت نفت و بازارهای آتی نفت است که در استحکام قیمت و ادامه روند افزایشی آن نقش موثر داشته و دارد. حال چنانچه در کنار افزایش تقاضای واقعی و ثبات نسبی عرضه نفت و حجم تقاضا‌های سوداگرانه در بازارهای آتی نفت، ایران سیاست عدم افزایش ظرفیت بین اعضای اوپک را در پیش گیرد، چشم‌انداز نفت 100دلاری و بیشتر در آینده نزدیک کاملا محتمل است و قیمت نفت مانند آنچه که در سال 2008 اتفاق افتاد، با یک جهش بزرگ از مرز 100 دلار خواهد گذشت. بنابراین، از این تحول و فرصت تاریخی مجدد باید به بهترین نحو بهره‌برداری کرد و با اتکا به انرژی و بهره‌برداری از موقعیت استراتژیک و نیروی انسانی به رشدی پیوسته و متوازن دست یافت و با سیاست‌گذاری‌های بهینه باید این ثروت طبیعی را به ثروت اقتصادی واقعی تبدیل کرد و ثروت نفت را بسترساز توسعه پایدار ساخت.


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط محسن 89/10/20:: 7:49 صبح     |     () نظر