محدودیت برای دلار مسافرتی
با ابلاغ بخشنامه بانک مرکزی صورت گرفت
محدودیتهای جدید ارز مسافری
گروه بازار پول- مسعود رضا طاهری: افزایش 40 تومانی قیمت یورو در بازار آزاد، افزایش نرخ دلار تا 1190 تومان و بالا رفتن 5000 تومانی قیمت سکه در بازار آزاد و ابلاغ بخشنامه جدید بانک مرکزی به صرافیها مهمترین خبرهای اولین روزکاری این هفته در بازار ارز و سکه بود.
گروه بازار پول- مسعود رضا طاهری: افزایش 40 تومانی قیمت یورو در بازار آزاد، افزایش نرخ دلار تا 1190 تومان و بالا رفتن 5000 تومانی قیمت سکه در بازار آزاد و ابلاغ بخشنامه جدید بانک مرکزی به صرافیها مهمترین خبرهای اولین روزکاری این هفته در بازار ارز وسکه بود.
کاهش ارزش دلار آمریکا در برابر یورو و سایر ارزهای عمده جهانی افزایش قیمت یورو را نیز در بازار داخلی سبب شد. یورو دیروز با 40 تومان افزایش قیمت به نرخ 1730 تومان رسید. دلار آمریکا نیز در پی افزایش تقاضا با 10 تومان افزایش قیمت مواجه شد و به نرخ 1190 تومان رسید. قیمت مرجع دلار دیروز 1057 تومان بود که نسبت به نرخ دلار آزاد 133 تومان فاصله داشت. دلارآزاد در 365 روز گذشته 13 درصد رشد قیمت داشته است. سال گذشته هر دلار آمریکا در بازار آزاد 1053 تومان بود.
از بازار ارز خبر میرسد که تقاضا در این بازار افزایش دارد و با افزایش سفرهای تابستانی، افزایش مراجعه برای ارز مسافری کاملا مشهود است. بانک مرکزی در بخشنامهای سقف سود مورد انتظار برای بانکها و صرافان را از فروش ارز مسافری به ترتیب 10 ریال و 30 ریال اعلام کرده است. همچنین اعلام شده است که به مسافران کشور عراق، دلار مسافری تعلق نمیگیرد. کسب اطلاع از بازار ارز ما را به این نتیجه رساند که جعل اوراق مسافری برای سفر به این کشور سهلتر از سایرین است. ضمن اینکه هزینه خروجی برای سفر به عراق چندان زیاد نیست، از این رو به مسافران عراق دلار دولتی نمیدهند.
بازار سکه نیز دیروز با 5000 تومان افزایش قیمت همراه بود و نرخ سکه آزاد به 447 هزار تومان رسید، در حالی که شعب منتخب بانک ملی سکه را با 2080 تومان افزایش قیمت به نرخ فروش 451 هزار و 360 تومان رساندند. نیم سکه آزاد 2000 تومان و ربع سکه 1000 تومان گران شدند و به ترتیب 224 هزار تومان و 131 هزار تومان فروخته شدند. سکه طرح قدیم نیز با 7000 تومان افزایش قیمت به 470 هزار تومان رسید. قیمت جهانی طلا دیروز تا ساعت 30/18 به وقت تهران تا 1545 دلار بالا رفت که نسبت به نرخ بسته شده پایان معاملات هفتگی 3 دلار افزایش داشت.
شرایط فروش ارز مسافرتی
در همین حال بانک مرکزی با صدور بخشنامه جدیدی به تشریح شرایط فروش ارز مسافرتی پرداخت و اعلام کرد: از این پس فروش ارز به مسافران عراق ممنوع شده است.
اداره کل نظارت بر بانکهای بانک مرکزی به تازگی اقدام به صدور بخشنامهای در خصوص فروش ارز مسافرتی کرد و خطاب به صرافیهای بانکها و صرافان مجاز اعلام کرده است با توجه به ابهامات موجود و سوالات مکرر در خصوص میزان و نحوه فروش ارز مسافرتی به مشتریان به اطلاع میرساند بر اساس آخرین تصمیمات متخذه، کلیه صرافیها از تاریخ ابلاغ این بخشنامه ملزم به رعایت مواد زیر هستند:
1- پرداخت ارز به مسافران و همراهان به مقصد تمام کشورها از طریق خطوط هوایی
2 هزار دلار خواهد بود.
2- پرداخت ارز به مسافران و همراهان به مقصد تمام کشورها از طریق زمینی هزار دلار تعیین شده است.
3- ارز پرداختی به اشخاص مقیم، هزار دلار باید باشد.
4- حداکثر حاشیه سود صرافی بانکها و صرافیهای منتخب برای فروش ارز به مسافران، نرخ خرید به اضافه 30 ریال است. (با رعایت نرخ مرجع 500 ریال)
5- حداکثر حاشیه سود صرافی بانکها جهت فروش به صرافیهای مجاز، نرخ خرید به اضافه 10 ریال (رعایت نرخ مرجع 500 ریال)
6- حداکثر حاشیه سود صرافیهای مجاز جهت فروش ارز به مسافران نرخ خرید به اضافه 30 ریال است.
7- فروش ارز توسط صرافی بانکها به صرافیهایی که اعتبار مجوز فعالیت آنها در زمان فروش پایان پذیرفته، مجاز نیست.
8- فروش ارز مسافری به مسافران مقصد عراق ممنوع است.
9- فروش ارز به نمایندگان آژانسهای مسافری ممنوع میباشد؛ متقاضیان شخصا باید جهت دریافت ارز خود و افراد تحت تکفل به صرافیها مراجعه کنند.
10- پرداخت ارز به حجاج صرفا از طریق شعب ارزی بانکها خواهد بود.
11- جهت فروش ارز مسافرتی مطابقت اصل اسناد مثبته و ممهور نبودن اصل اسناد شامل گذرنامه، فیش پرداختی، عوارض خروج از کشور و بلیت از جمله مدارکی است که باید مشتریان به صرافان ارائه دهند.
12- اخذ تصویر مدارک مذکور و نگهداری آنها در سوابق الزامی است.
به گزارش فارس، اداره کل نظارت بر بانکهای بانک مرکزی در خاتمه این بخشنامه خطاب به صرافان بانکها و همچنین به صرافیهای مجاز و منتخب تاکید کرده عدم رعایت هر یک از موارد فوق تخلف محسوب شده و در صورت مشاهده، نسبت به قطع سهمیه ارزی و ابطال مجوز فعالیت آن شرکت اقدام خواهد شد.
کلمات کلیدی: