هرکس بسیار به درس و مباحثه علم بپردازد، آنچه را فرا گرفته از یاد نبرد وآنچه را ندانسته فرا گیرد . [امام علی علیه السلام]
پـــــــــــیچک
درباره



پـــــــــــیچک


محسن
پیوندها
آرشیو یادداشت‌ها

 

 

 

صعود معاملات مسکن؛ نشانه پشت نشانه
فروش املاک دولتی رکورد زد
جزئیات اولین مزایده سال 90 املاک مازاد بانک‌ها
مدیرعامل «فام»: سبک‌سازی ملکی در بانک‌ها قدرت تسهیلات‌دهی را افزایش می‌دهد
 پیش‌بینی تشدید در عرضه ذخایر ملکی دولت
گروه مسکن- فرید قدیری: بانک‌ها در دور جدید فروش املاک مازاد، موفق به رکوردزنی با امتیاز فوق‌العاده بالاتر نسبت به مزایده‌های سال89 شدند طوری که نتایج حاصل از اولین مزایده سال90، از 4 برابر شدن بازدهی فروش، حکایت دارد و به صراحت پیام «بازار مسکن با کشش خرید روبه‌رو شده است» را مخابره می‌کند.
مجری فروش املاک متعلق به سیستم بانکی کشور با اعلام اینکه معامله این نوع املاک اخیرا روند صعودی گرفته، به «دنیای‌اقتصاد» اعلام کرد: در صورتی که همه ظرفیت ملکی بانک‌ها واگذار شود با نقدینگی حاصل از آن می‌توان برای پروژه‌های عمرانی هزینه کرد.
هفته گذشته برای بار چهاردهم طی دو سال اخیر، برخی بانک‌های دولتی بخشی از ذخایر ملکی‌شان را برای فروش عرضه کردند، اما پاسخی که این بار از طرف خریداران به این مزایده داده شد متفاوت از سیزده مزایده سال‌های 88 و 89 بود طوری که مجری فروش املاک مازاد بانک‌ها با استناد به رکوردزنی مزایده خرداد90، پیش‌بینی کرده در سال جاری مشارکت همه بانک‌های دولتی و حتی بانک‌های خصوصی در عرضه املاک مازاد تشدید خواهد شد.
جزئیات مزایده‌ای که هفته گذشته برای فروش املاک بانک‌ها برگزار شده، حاکی است: 4 بانک بزرگ کشور موفق شدند از محل عرضه 290 ملک، نزدیک به 12 میلیارد تومان کسب درآمد کنند. طوری که در پایان مزایده، نزدیک به 40 فقره از املاک عرضه‌شده، به صورت قطعی به فروش رسید.
اکنون آنچه باعث شده این مزایده به عنوان نقطه قوت بازار مسکن در نظر گرفته شود مقایسه قیمت فروش در آن با مزایده‌های سال89 است. طی سال گذشته در مجموع 6 مزایده برای فروش املاک متعلق به بانک‌ها برگزار شد و در کل 3 میلیارد تومان عایدی از آنها به دست آمد که این میزان درآمد معادل یک‌چهارم رقمی است که در اولین مزایده سال جاری نصیب سیستم بانکی – بابت فروش املاک‌شان- شده است.
به گزارش دنیای‌اقتصاد، بانک‌ها جزو معدود دستگاه‌هایی به شمار می‌روند که به مصوبه هیات دولت و قانونی که سال87 درباره املاک دولتی ابلاغ شد، بها داده‌اند. طبق ماده 8 قانون ساماندهی مسکن، کلیه وزارتخانه‌ها و موسسات دولتی مکلفند خانه‌‌های سازمانی در مالکیت خود را از طریق مزایده عمومی به فروش رسانده و وجوه حاصل از آن را به خزانه واریز کنند.
هر چند بانک‌ها تاکنون برنامه منظمی برای مزایده املاک ترتیب داده‌اند، اما ویژگی قیمت‌های پایه مزایده که برای املاک برخی بانک‌ها اعلام می‌شود طوری بوده که نتوانسته منجر به جذب حداکثری خریدار شود.
مجری فروش املاک مازاد بانک‌ها درباره شیوه قیمت‌گذاری به «دنیای‌اقتصاد» اعلام کرد: قیمت پایه مزایده املاک توسط کارشناسان رسمی دادگستری تعیین می‌شود که برای آن وضعیت روز بازار مسکن نیز در نظر گرفته می‌شود.
مدیر عامل شرکت فام –شرکت فروش املاک مازاد بانک‌ها- در عین حال تصریح کرد: دور جدید مزایده املاک در سال جاری به گونه‌ای برگزار می‌شود که همه شرایط برای تسهیل خرید املاک مهیا باشد.
وظیفه ما تنظیم بازار مسکن است
مدیرعامل شرکت فام با بیان اینکه این مجموعه تحت نظارت وزارت اقتصاد و بانک‌مرکزی فعالیت می‌کند، هدف شرکت را ساماندهی امور مسکن و ارتقای میزان منابع مالی بانک‌ها به منظور تقویت بنیه تسهیلات‌دهی عنوان کرد و گفت: هرچند عده‌ای بر این باورند به علت آنکه فروش املاک در مزایده‌ها احتمال دارد ارزش املاک مشابه در بازار مسکن و مستغلات را به گونه ای کاذب افزایش دهد، اما چون حجم عرضه وسیع است به صورت طبیعی، در مدت زمان کم، فاصله موجود میان عرضه و تقاضا در بازار کاهش یافته و در نهایت متوسط قیمت مسکن در سراسر کشور تعدیل می‌شود.
حسین میرزا طباطبایی وعده داد: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده و هماهنگی‌هایی که با بانک‌ها به عمل آمده، در آینده نزدیک تحول ملموسی در بازار مسکن ناشی از روند عرضه املاک بانک‌ها ایجاد می‌شود.
بانک‌ها چقدر ملک دارند؟
پیگیری‌‌های خبرنگار دنیای‌اقتصاد از حجم ذخایر ملکی بانک‌های دولتی حاکی است: تاکنون فقط 12 درصد از املاک شناسایی‌شده در نظام بانکی، به فروش رفته است.
مدیر اجرایی شرکت فروش املاک مازاد بانک‌ها در این باره به «دنیای‌اقتصاد» گفت: وزارت اقتصاد بعد از ابلاغ مصوبه دولت و ماده 8 قانون ساماندهی مسکن، از دستگاه‌‌های اجرایی از جمله بانک‌ها درخواست کرد لیستی از املاک تحت اختیارشان را به این وزارتخانه ارائه کنند. در لیست اولیه که از بانک‌ها جمع‌آوری شد مشخص گردید 2500 تا 2600 فقره ملک مازاد قابل فروش در این بخش وجود دارد که البته این تعداد با توجه به املاک تملیکی باید تاکنون افزایش پیدا کرده باشد.
احمدی افزود: از کل املاک بانک‌ها، در 13 مزایده‌ای که تا قبل از شروع سال90 برگزار شد، 952 فقره ملک عرضه شد که از این تعداد 268 فقره ملک فروخته شد؛ بنابراین هنوز نیمی از این املاک عرضه نشده‌اند و بخش قابل‌توجهی از عرضه‌شده‌ها نیز هنوز به فروش نرفته‌اند.
مدیر اجرایی شرکت فام، این املاک را شامل املاک تملیکی و املاکی که بانک‌ها در قالب مشارکت اقدام به ساخت آن می‌کنند، اعلام کرد و گفت: در املاک مازاد بانک‌ها ملک نوساز وجود ندارد و حداقل سن آنها 3 سال است. اما برخی از آنها مدت‌ها است متروک مانده و هیچ استفاده‌ای از آنها نشده، حتی اجاره هم داده نشده‌اند.
وی با بیان اینکه روند فروش این املاک در سال88 راضی‌کننده نبود و در سال89 نیز آنچنان به سطح مطلوب نرسید، تصریح کرد: در مزایده‌ای که هفته گذشته برگزار شد 290 ملک عرضه‌شد که 61 نفر برای خرید 38 فقره از آنها اقدام به معامله کردند. قیمت پایه فروش این 38 ملک 8/10 میلیارد تومان بود که قیمت فروش در مزایده به رقم 7/11 میلیارد تومان رسید.
وی افزود: رقم حاصل از فروش املاک در 6 مزایده‌ای که سال گذشته برگزار شد، 3 میلیارد تومان بود که مقایسه آن با ارزش واقعی مزایده خرداد90، رونق در بازار خرید و فروش مسکن را تداعی می‌کند.
احمدی همچنین تاکید کرد: شرکت فام پل ارتباطی بین طالبین املاک با سیستم بانکی است و در چارچوب ضوابط و قوانین بانکی تا سرحد امکان در زمینه ایجاد و تسهیل در شرایط واگذاری با تقسیط بهای ملک با درصدهای مختلف و کسب نظریه کارشناسان رسمی دادگستری حین انجام ارزشیابی املاک و همچنین اعمال وضعیت و موقعیت بازار ملک، اقدام می‌کند.
فروش قسطی، خرید نقدی
اتفاقی که در مزایده هفته گذشته املاک بانک‌ها افتاده، حضور یک بانک برای بار اول در این مزایده‌ها بوده که به همین دلیل مجبور شده برخلاف سایر بانک‌های شرکت‌کننده در مزایده که می‌توانند املاک‌شان را به صورت قسطی واگذار کنند، املاک خود را نقدی بفروشد که این فروش نقدی به اندازه فروش قسطی مورد استقبال خریداران قرار گرفته است.
فروش مزایده‌ای املاک مازاد بانک‌ها به صورت نیمی نقد، نیمی قسط انجام می‌شود.
مزایده چهاردهم املاک بانک‌ها


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط محسن 90/4/4:: 7:27 صبح     |     () نظر