در حالی که کمتر از سه ماه تا برگزاری انتخابات نهمین دوره مجلس باقی مانده است، اعضای شورای مرکزی جبهه پایداری با رویکردی شفافتر از گذشته مواضع خود را در برابر جبهه متحد اصولگرایان (موسوم به 8+7) اعلام کردهاند.
به طوری که قاسم روانبخش از اعضای شورای مرکزی جبهه پایداری میگوید:«دیگر موضوع اتحاد با جبهه متحد اصولگرایان در دستور کار جبهه پایداری نیست و در جلساتی که جبهه پایداری برگزار میکند، در این ارتباط صحبتی نمیشود.»
این سخنان روانبخش که با اظهارات اخیر روح الله حسینیان همراه شده میتوان پایان داستان «آمدن – نیامدن»های جبهه پایداری به کمیته 8+7 تعبیر کرد و باید گفت با این سخنان صریح، رویای وحدت اصولگرایان به پایان خود رسیده است. علی اصغر زارعی، از دیگر اعضای شاخص جبهه پایداری نیز بر خلاف تمام دعوتهایی که از جبهه پایداری برای پیوستن به جبهه متحد شده است و حتی آیت الله مهدوی کنی نیز چندین بار در اظهارنظرهای خود بر این موضوع تاکید کرده است، اخیرا گفته است برای حضور در جبهه متحد از ما دعوت نکردهاند، لذا ما نیز به آنها نپیوستیم! از سوی دیگر، 8+7 هم حدود یک ماه پیش در همایش سراسری خود تلویحا ناامیدیاش را از وحدت اصولگرایان اعلام کرد. غلامعلی حداد عادل، عضو گروه هفت نفره جبهه متحد در همایش سراسری این تشکل، تلویحا جبهه پایداری را به خروج از دایره اصولگرایی متهم کرده و گفته بود: هر گروهی با اصرار و لجاجت و خردهگیری بیجهت موجب شکسته شدن رای اصولگرایان شود، به هیچ وجه اصولگرا نیست. حبیبالله عسگراولادی نیز گفته است: دشمن میخواهد اصولگرایان را مقابل هم قرار دهد. این در حالی است که روحالله حسینیان از اعضای موسس جبهه پایداری در نظری مغایر با عسگراولادی میگوید: این حرف را قبول نداریم که انشقاق در جبهه اصولگرایی از استراتژیهای دشمن برای انتخابات مجلس است. حسینیان معتقد است: اگر اصلاح طلبان در انتخابات نیایند، حتما باید رقابتی بین اصولگرایان در این شرایط وجود داشته باشد.
به نظر میرسد در انتخابات مجلس نهم که اصلاح طلبان نیز اعلام کردهاند در آن فهرست انتخاباتی معرفی نخواهند کرد، شاهد رقابت درون گروهی میان قشرهای مختلف اصولگرا خواهیم بود و تلاشهای چندین ماهه ریشسفیدان اصولگرا برای ائتلاف به بن بست ختم شده است.
روانبخش: ما خواستیم، آنها نخواستند
در همین راستا قاسم روانبخش با بیان اینکه «جبهه پایداری گامهایی را به سمت وحدت برداشت، ولی از طرف دوستان جبهه متحد در این ارتباط گامی مشاهده نشد» اظهار کرد: ما همه تلاش خود را برای وحدت به کار بردیم؛ ولی این اتفاق رخ نداد. وی در گفتوگو با ایسنا، ادامه داد: ما ابهاماتی داشتیم و نه تنها این ابهامات از طرف جبهه متحد اصولگرایان برطرف نشد، بلکه بر مقدار آن نیز افزوده شد، از جمله ابهامات ما در مورد حضور برخی از اشخاص یعنی آقایان قالیباف و لاریجانی و نمایندگان آنها در جبهه بود که اکنون نیز مشاهده میکنیم این حضور پررنگتر شده است. این عضو جبهه پایداری گفت: ما بنای تعارض و دعوا با کسی نداریم، ولی معتقدیم جبهه پایداری بر اساس گفتمانی تشکیل شده و نمیتواند بدون رفع ابهاماتی که دارد با جبهه متحد وحدت کند.
عسگراولادی: تفرقه خواست دشمن است
از سوی دیگر حبیبالله عسگراولادی در اجلاس دبیران استانهای حزب موتلفه اسلامی گفت: سادهاندیشی است که فکر کنیم دشمن برای مقابله با اصولگرایان برنامهای ندارد، دشمن میخواهد اصولگرایان را مقابل هم قرار دهد. به گزارش ایلنا، این عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی ضمن یادآوری دوره اول مجلس اظهار کرد: در انتخابات دوره اول مجلس افرادی در شورای مرکزی حزب جمهوری نگران بودند که اصولگرایان رای نیاورند و شهید بهشتی در جمعبندی فرمودند باید ائتلافی شکل گیرد که بتواند در برابر مخالفان نظام و امام پیروز شود؛ ولو اینکه برخی از آنان را ما نپسندیم.
حسینیان: استراتژی دشمن نیست
در همین حال ، روحالله حسینیان در پاسخ به سوالی درباره راهکار جبهه پایداری برای مقابله با تلاش و استراتژی دشمن برای انشقاق در جبهه اصولگرایی گفت: ما اصلا قبول نداریم انشقاق در جبهه اصولگرایی از استراتژیهای دشمن برای انتخابات آتی باشد. حسینیان در گفتوگو با فارس گفت: اگر اصلاح طلبان سازماندهی شده در انتخابات نیایند آیا این صحیح است یک گروه لیستی را ارائه کند و همه مردم موظف به تبعیت از این لیست باشند؟ این به نظر ما مصلحت نیست و حتما باید رقابتی بین اصولگرایان در شرایطی که اصلاحطلبان نباشند، وجود داشته باشد.
موسویخوئینیها: ما را به انتخابات راه نمیدهند
دبیرکل مجمع روحانیون مبارز با بیان این مطلب که لیدر جریان اصلاحات نیست، گفت: ما را راه نمیدهند تا در انتخابات شرکت کنیم. به گزارش خبرگزاری فارس، سیدمحمد موسویخوئینیها در حاشیه مراسم ختم حجتالاسلام هاشمیان در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا اگر راهتان بدهند، شرکت میکنید یا خیر گفت: وقتی راه نمیدهند، چگونه شرکت کنیم؟! وی در پاسخ به این سوال که آیا اصلاحطلبان بهطور کل قصد حضور در انتخابات را دارند یا خیر، اظهار کرد: نمیدانم؛ وقتی که نمیگذارند، چگونه شرکت کنیم!؟
موسویخوئینیها در پاسخ به این مطلب که قصد نداشتن برای شرکت در انتخابات با اجازه ندادن فرق میکند، گفت: وقتی شما را دعوت نمیکنند، نمیشود به جایی بروید. وی در پاسخ به این سوال که آیا شما منتظر فرش قرمز هستید، گفت: نه؛ منتظر هستیم که به ما اجازه دهند.
کلمات کلیدی: دنیای سیاست