سفارش تبلیغ
صبا ویژن
کاش تازیانه هایی بر سر یارانم بود تا درحلال و حرام تفقّه می کردند . [امام صادق علیه السلام]
پـــــــــــیچک
درباره



پـــــــــــیچک


محسن
پیوندها
آرشیو یادداشت‌ها

 

تازه‌ترین رده‌بندی کیفی خودروهای داخلی اعلام شد
فقط سه خودروی «خوب» داریم

گروه خودرو- تازه‌ترین ارزیابی کیفی خودروهای تولید داخل در شرایطی اعلام شد که به جز سه مدل از «پراید»، سایر خودروهای تحت ارزیابی، میهمان گروه «خیلی خوب» شدند.
با این حساب، در حال حاضر صنعت خودرو کشور فقط سه خودرو «خوب» دارد و باقی تولیدات آن، از پراید گرفته تا پژو 405 و نیسان تینا، همگی «خیلی خوب» هستند.

 

در آمار مذکور که به آذر ماه مربوط می‌شود، 24 خودرو تولید داخل به چشم می‌آید و طبق آن، خودروهای ژاپنی بالاترین کیفیت را به خود اختصاص داده و «پرایدها» نیز حائز کمترین کیفیت شده‌اند.24 خودرو موردنظر، مانند ماه‌های قبلی در 9 معیار «سیستم فنربندی، تعلیق و فرمان»، «سیستم موتور»، «‌ترمز»، «تجهیزات الکتریکی»، «تزئینات داخلی و خارجی»، «صداهای غیرعادی»، «بدنه»، «نفوذ آب» و «رنگ» ارزیابی شده‌اند و هرکدام که بین صفر تا 120 نمره منفی کسب کرده‌اند، در دسته «خیلی خوب» و آنها که بین 120 تا 200 نمره منفی به دست آورده‌اند، در گروه «خوب»ها جای گرفته‌اند.
صدر همچنان در اختیار ژاپنی‌ها
اما رده‌بندی کیفی آذر ماه خودروهای داخلی در حالی اعلام شده که باز هم چهار ژاپنی صدرنشین آن به حساب می‌آیند و در این بین، نیسان تینا باکیفیت‌ترین شان است.
این خودرو مونتاژی ، فقط در بدنه و رنگ، نمره منفی به دست آورده است ، حال آنکه هموطن اش نیومزدا3 فقط در رنگ نمره منفی کسب کرده و جایگاه دوم جدول را در اختیار دارد.پس از این محصول، با ماکسیما در رده سوم جدول روبه رو می‌شویم، خودرویی که در تزئینات، بدنه و رنگ نمره منفی به خود می‌بیند. سوزوکی گرندویتارا هم که جایگاه چهارم جدول را در اختیار دارد، دقیقا در همین معیارها نمره منفی کسب کرده است. هر چهار خودرو ژاپنی مذکور، مونتاژی به حساب می‌آیند، به نحوی که تینا و ماکسیما در پارس خودرو، مزدا3 در «گروه بهمن» و ویتارا در ایران خودرو خراسان به مونتاژ می‌رسند.
تندر، بهترین اروپایی
هرچه کیفیت تندر-90 بیشتر می‌شود و این محصول در رده‌های کیفی بالاتر قرار می‌گیرد، این سوال در اذهان شکل می‌گیرد که چرا این خودرو باکیفیت نتوانست طبق روال و برنامه‌ریزی تولید خود پیش رود، این در حالی است که حاشیه‌سازی‌های آن تنها به محرومیت مشتریان از این خودرو باکیفیت انجامید.
تندر-90 که در رده بندی آذرماه بهترین خودرو اروپایی تولید داخل شده، هم اکنون با تیراژی نسبتا پایین و قیمتی بالا در بازار کشور عرضه می‌شود، حال آنکه اگر سر وقت و بدون حاشیه تولید آن آغاز می‌شد، هم اکنون به جای برخی خودروهای کم کیفیت داخل، تندر-90 را در خطوط تولید و خیابان‌های کشور به چشم می‌دیدیم.به هر حال در رده بندی آذر ماه، تندر پارس خودرو با اختلافی چهار امتیازی نسبت به همتای ایران خودرویی اش، جایگاه پنجم را در اختیار دارد و به جز ترمز و نفوذ آب، در مابقی معیارها حائز نمره منفی شده است. این در حالی است که تندر ایران خودرو در سیستم تعلیق، موتور و ترمز نمره منفی ندارد و پس از مگان در رده هفتم جدول نشسته است. در رده‌بندی آذر ماه باز هم اختلاف کیفی میان معیارهای تندرهای ایران خودرو و پارس خودرو به چشم می‌آید.اما هموطن تندر یعنی مگان در حالی عضو ششم جدول است که در پنج معیار از جمله صداهای غیرعادی و بدنه نمره منفی به خود می‌بیند. در بین دیگر هموطن‌های بالانشین تندر، پژو 206 در مدل‌های‌هاچ بک و صندوقدار رده‌های هشتم و نهم را بدست آورده‌اند. 206‌هاچ بک که کیفیت بهتری نسبت به مدل صندوقدارش دارد، به جز تعلیق، ترمز و نفوذ آب، در باقی معیارها نمره منفی کسب کرده و 206 صندوقدار نیز دقیقا در همین معیارها نمره منفی کسب نکرده است.
از 206 که بگذریم، با دو خودرو کره‌ای به نام‌های هیوندایی آوانته و ریو در رده‌های یازدهم و دوازدهم روبرو می‌شویم. آوانته که محصول بخش خصوصی به شمار می‌آید، تنها در چهار معیار نمره منفی دارد و بیشترین آن به رنگ مربوط می‌شود. این محصول کمترین کیفیت را در سیستم موتور بین خودروهای تحت ارزیابی داراست.
ریو نیز به جز تجهیزات الکتریکی و نفوذ آب، در باقی معیارها نمره منفی به خود می‌بیند. این محصول که تا پایان سال میهمان سایپاست، هنوز هم در سیستم موتور نمره منفی بالایی دارد و این ایراد از همان ابتدا نیز در ریو وجود داشت.
افت و خیز کیفی چینی‌ها
به سراغ چشم بادامی‌های چینی خودروسازی کشور برویم و حال و احوالی از آنها بگیریم.
در جدول رده‌بندی آذر ماه، چهار خودرو چینی به چشم می‌آید که در مقایسه با رده‌بندی قبلی، دو خودرو کمتر شده است. از بین این چهار خودرو چینی، MVM مدل 530 باز هم بهترین کیفیت را به خود اختصاص داده و MVM مدل 110 نیز دارای کمترین کیفیت است. MVM مدل 530 که بالاتر از خودروهایی مانند سمند و پژو 405 و پارس قرار گرفته، در پنج معیار از جمله سیستم تعلیق، بدنه و رنگ نمره منفی دارد. این محصول باز هم بیشترین نمره منفی را در سیستم تعلیق بین کل خودروهای تحت ارزیابی به خود اختصاص داده است. پس از این خودرو، لیفان مدل 620 توانسته بهترین کیفیت را میان چینی‌های مونتاژ ایران بدست بیاورد و بالاتر از محصولی مانند تیبای سایپا قرار بگیرد. این خودرو البته فقط در نفوذ آب نمره منفی ندارد. بیشترین نمره منفی لیفان به سیستم تعلیق آن مربوط می‌شود. دیگر چینی جدول کیفی آذر ماه، یک شاسی بلند است که هم اکنون کمترین قیمت را بین سایر خودروهای شاسی بلند بازار کشور داراست. MVM مدل X33 اگرچه صداهای غیرعادی ندارد و آب در آن نفوذ نمی‌کند، اما در سایر معیارها نمره منفی به خود می‌بیند. MVM مدل 110 نیز که از آن با نام کم مصرف ترین خودرو تولید داخل یاد می‌شود، فقط در سیستم تعلیق نمره منفی ندارد و طبق آمار، کمترین کیفیت را در ترمز و تجهیزات الکتریکی ، بین خودروهای تخت ارزیابی آذر به خود اختصاص داده است.
کیفیت پارس، 405 و سمند
نگاهی نیز به کیفیت سمند و پژو 405 و پارس بیندازیم، خودروهایی که در رده‌های سیزدهم تا شانزدهم جدول جای گرفته اند. در این بین، سمند و پژوپارس خراسان که اعضای سیزدهم و چهاردهم جدول به شمار می‌روند، در تمام معیارها نمره منفی دارند. پژو 405 خراسان نیز که عضو پانزدهم جدول است، تنها در نفوذ آب نمره منفی ندارد ، اما همتای تهرانی اش در همه معیارها نمره منفی به خود می‌بیند.
پژو 405 تولید مرکز به همراه لیفان 620، مشترکا دارای بیشترین صداهای غیرعادی در بین خودروهای تحت ارزیابی آذر ماه هستند.
قبل از آنکه به بررسی کیفیت پرایدهای سایپا بپردازیم، بد نیست بدانید که تیبا اولین محصول داخلی این شرکت، نوزدهمین عضو جدول به حساب می‌آید .اما در میان پرایدها، فقط مدل 131 سایپا در جمع «خیلی خوب‌ها» قرار دارد و سه پراید دیگر فعلا «خوب» هستند. پراید 131 سایپا در حالی خودرویی «خیلی خوب» به شمار می‌رود که نه تنها در همه معیارها نمره منفی دارد، بلکه کمترین کیفیت را نیز در معیار نفوذ آب داراست.پراید 132 نیز که در رده بعدی جا خوش کرده، در همه معیارها منفی است و کمترین کیفیت را در تزئینات به خود می‌بیند. همچنین پراید 131 پارس خودرو نیز که یکی به آخر است، در تمام معیارها نمره منفی دارد و بیشترین آن به بدنه مربوط می‌شود.سایپا 132 کاشان هم ضمن کسب نمره منفی،کمترین کیفیت را در بدنه و رنگ بین خودروهای تحت ارزیابی داراست.

 


کلمات کلیدی: بازار خودرو


نوشته شده توسط محسن 90/10/21:: 8:27 صبح     |     () نظر