سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خداوند آن را دوایی قرار داد که با آن دردی و نوری که با آن ظلمتی نیست [امام علی علیه السلام ـ در توصیف قرآن ـ]
پـــــــــــیچک
درباره



پـــــــــــیچک


محسن
پیوندها
آرشیو یادداشت‌ها

دو گزینه برای خریداران سکه طلا

 - رییس کل بانک مرکزی با اعلام اینکه توقف سیاست پیش فروش با هدف جلوگیری از زیان ثبت‌نام‌کنندگان فاز سوم به بعد بوده است، گفت: خریداران می‌توانند با اجرای فاز اول سکه‌های خود را دریافت کنند. وی گزینه دیگر پیش روی خریداران را دریافت اوراق مشارکت به جای دریافت سکه طلا عنوان کرد. به نظر می‌رسد بانک مرکزی امیدوار است با تداوم افت سکه بسیاری از پیش ‌خریدکنندگان از دریافت سکه طلا منصرف شده و به جای آن اوراق طلب کنند. قیمت سکه هم‌اکنون پایین‌تر از ارزش جهانی خرید و فروش می‌شود.

 

رییس کل بانک مرکزی خبر داد
دو گزینه پیش روی خریداران سکه
گروه بازار پول- با نزدیک شدن به زمان سررسید اولین فاز پیش‌فروش سکه، بانک مرکزی از دو گزینه برای خریداران سکه خبر داد. تحویل نقدی سکه یا دریافت اوراق مشارکت با سود 20 درصد گزینه‌های رییس کل است.
رییس کل بانک مرکزی پیش‌بینی کرد که با تحویل نخستین مرحله از سکه‌های پیش فروش شده در 29 فروردین‌ماه، قیمت سکه افت قابل ملاحظه‌ای داشته باشد.
قرار است 4 میلیون سکه در مرحله اول تحویل داده شود و به گفته محمود بهمنی «این میزان تزریق سکه به بازار افت قیمت را رقم خواهد زد. بنابراین برای جلوگیری از زیان افرادی که در دوره‌های سوم و چهارم پیش‌فروش سکه اقدام به خرید کرده‌اند فعلا پیش‌فروش جدیدی را آغاز نخواهیم کرد.»
با توجه به افت قیمت طلا در بازار‌های جهانی و نزدیک شدن به موعد تحویل سکه‌های پیش‌فروش شده در مرحله اول، قیمت سکه در بازار طی روزهای اخیر کاهش داشته است. به طوری که هم‌اکنون قیمت سکه پایین‌تر از ارزش جهانی آن است.
بر این اساس رییس کل بانک مرکزی پیش‌بینی کرد:« قیمت در بازار به کمتر از نرخ پیش‌فروش شده در مراحل سوم و چهارم برسد و در این صورت خریداران در این دوره متضرر می‌شوند.»
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به انجام دو اقدام برای جلوگیری از ضرر خریداران سکه‌های پیش‌فروش شده گفت: در این راستا برای بازگشت ثبات به بازار پس از کاهش قیمت‌ها، بانک مرکزی دور جدید پیش‌فروش را آغاز نخواهد کرد.
وی اقدام بعدی را پیشنهاد روش‌های جایگزین به دارندگان حواله‌های پیش خرید عنوان کرد و گفت: بر این اساس خریدار در صورت تمایل می‌تواند به جای دریافت سکه معادل آن اوراق مشارکت با نرخ 20 درصد اخذ کند.
بهمنی تاکید کرد: استفاده از این روش‌های جایگزین تنها با هدف جلوگیری از زیان خریداران سکه‌های پیش‌فروش شده و مدیریت بهتر بازار است و اگر تمامی خریداران سکه‌های خود را مطالبه کنند، بانک مرکزی هیچ مشکلی در تامین سکه‌ها ندارد.
بانک مرکزی از روزهای پایانی آذرماه سال گذشته برای مقابله با افزایش حبابی قیمت سکه، پیش‌فروش سکه را ابتدا در دوره‌ چهار ماهه و سپس در دوره‌های شش ماهه هشت‌ماهه و 9ماهه عملیاتی کرد.
بنا بر آمار ارائه شده از سوی مدیر کل نشر و ریالی بانک مرکزی تا آخرین روز سال گذشته 9 میلیون و 500 هزار سکه پیش‌فروش شد که اولین روز تحویل این سکه‌های پیش‌فروش شده 29 فروردین‌ماه سال جاری است.
در پیش‌فروش سکه با دوره تحویل چهارماهه، بیش از چهار میلیون قطعه سکه به خریداران تحویل داده می‌شود. مسوولان بانک مرکزی پیش از پایان سال گذشته نیز پیش‌بینی می‌کردند با ورود این میزان سکه به بازار، کاهش قیمت سکه که چندی است آغاز شده، شتاب بیشتری به خود بگیرد. به همین دلیل مکانیزم جایگزینی «اوراق سکه طلا» به جای سکه را پیش‌بینی کرده و از احتمال اجرای آن خبر دادند.
به گفته آنها، بانک مرکزی برای جلوگیری از زیان احتمالی خریداران سکه‌های پیش‌فروش شده، به درخواست آنها، می‌تواند به جای سکه طلا، اوراقی را تحویل دهد که امکان معامله در بازار سهام داشته باشد. البته بانک مرکزی اطمینان داده که این سناریو تنها به عنوان «یک راهکار» برای جلوگیری از زیان ثبت‌نام‌کنندگان در صورت افت قیمت‌ها در زمان سررسید تحویل سکه‌های پیش‌فروش شده به کار می‌رود.
به اعتقاد برخی کارشناسان، حجم بالای سکه‌های پیش‌فروش شده و ورود تدریجی آن به بازار از اردیبهشت‌ماه می‌تواند قیمت‌‌ها را تحت‌تاثیر قرار دهد؛ از این رو با هدف حفظ ارزش پس‌انداز ثبت‌نام‌کنندگان خرد از یک سو و ذخایر طلا از سوی دیگر، کارشناسان انتشار «اوراق صکوک طلا» را پیشنهاد کردند، اوراقی که با توجه به نرخ‌‌های در نظر گرفته شده در بسته پولی می‌تواند برای مردم جذابیت داشته باشد و جایگزینی مطمئن برای سکه در بازار است.
بانک مرکزی معتقد است که احتمال این می‌رود بازار در نخستین روزهای ماه آینده در مقابل تزریق یکجا و شدید سکه‌های پیش‌فروش شده، با نوسانات قیمتی دوچندانی مواجه شود؛ حتی پیش‌بینی‌ها بر این است که با تزریق این حجم بالای سکه به بازار ممکن است قیمت‌ها، به شدت افت کند و بخشی از پس‌انداز‌های خرد مردم ارزش خود را به میزان قابل‌توجهی از دست بدهد. کارشناسان پیشنهاد ‌کردند «انتشار اوراق صکوک سکه» با نرخ سود 20 درصد می‌تواند از بروز این مشکل جلوگیری کند. به اعتقاد آنان، اگر اوراق صکوک سکه بدون نام (برای داشتن قابلیت معامله در بورس) برای کنترل این وضعیت منتشر شود، این روش نه تنها از تزریق این میزان سکه به بازار به طور فیزیکی و در نتیجه التهاب دوباره در بازار جلوگیری می‌کند، بلکه در پیوند بورس و سرمایه نیز نقش عمده‌ای ایفا خواهد کرد.
گمانه‌های موجود در بازار
با نزدیک شدن به زمان پیش‌فروش فعالان بازار هر کدام نگاه متفاوتی به اتفاقات پیش رو دارند. برخی فعالان اعتقاد دارند که قیمت سکه در بازار اواخر فروردین با ورود حداقل بخشی از سکه‌های پیش‌فروش شده رو به کاهش نهد. اما در تعیین قیمت سکه باید برخی ملاحظات دیگر را نیز در نظر گرفت که قیمت ارز از جمله این عوامل است.
برخی از کارشناسان معتقدند که بانک مرکزی برای ایجاد نوسان در قیمت سکه و افزایش انگیزه برای دریافت اوراق جایگزین و از طرفی تجمیع سکه‌های ارزان شده موجود در بازار ممکن است که قیمت سکه را کاهش دهد. در این میان، میزان قیمت ارز ملاک اصلی است.
به اعتقاد کارشناسان ، بانک مرکزی برای کنترل قیمت سکه منابع طلایی خود را خرج خواهد کرد تا در فرصت بعدی به راحتی آنها را مجددا از بازار جمع کند و از این راه با استفاده از اختیارات قانونی خود، به تعدیل و گذر از شرایط به وجود آمده فائق آید. پیش‌تر نیز مقامات بانک مرکزی ارزش نهایی سکه را 700 هزار تومان اعلام کردند و تاکید کردند که سکه از این بیشتر ارزش ندارد. البته هم‌اکنون ارزش سکه با توجه به متغیرهای قیمتی دخیل در آن حداقل 750 هزار تومان ارزش دارد. البته فعالان اقتصادی کاهش قیمت را مقطعی و متاثر از عوامل روانی می‌دانند و اعتقاد دارند تناسب قیمت سکه با ارزش‌ جهانی آن نمی‌تواند در یک دوره میان‌مدت بر هم بخورد.


کلمات کلیدی: دلار و ارز، سکه و طلا


نوشته شده توسط محسن 91/1/23:: 7:39 صبح     |     () نظر

نقشه منطقه‌ای اجاره‌بها در تهران

نرخ واقعی اجاره‌بهای هر مترمربع واحد مسکونی(تومان)- تابستان 90
میزان اجاره‌بها بیشتر از توان پرداخت اجاره‌نشین‌ها
5 نقطه گران تهران کجا است؟

 

گروه مسکن- فرید قدیری: نقشه پرواز تاریخی اجاره‌بهای مسکن در تهران که تابستان سال گذشته به‌رغم مقاومت اجاره‌نشین‌ها انجام شد، هم‌اکنون منتشر شده و محتوای آن، از صعود مبالغ از دیوار تحمل بازار اجاره حکایت دارد.
مرکز آمار ایران روز گذشته ارقامی را که موجران پایتخت پارسال در فصل داغ اسبا‌ب‌کشی به مستاجران تحمیل کردند، را اعلام کرد.
براساس این گزارش رسمی، تهرانی‌ها در تابستان90 به طور متوسط ماهانه 825 هزار تومان برای اجاره یک واحدمسکونی با مساحت 75 مترمربع، هزینه پرداخت کرده‌اند.
این مبلغ که در مناطق جنوبی پایتخت بین 450 هزار تا 600 هزار تومان در نوسان بوده است در شرایطی از مستاجران اخذ شده که توان مالی آنها برای پرداخت اجاره‌بها حدود 525 هزار تومان به ازای هر ماه بوده است.
پیش‌تر سامانه مجازی معاملات مسکن در تهران که امکان اعلام توان مالی مستاجر به موجر را در سامانه ایجاد کرده است، درباره قدرت اجاره‌نشینی در پایتخت گزارش داده بود: در نیمه اول سال90 متقاضیان اجاره مسکن در شهر تهران با بودجه ماهانه متوسط 525 هزار تومان اقدام به جست‌وجوی آپارتمان کرده‌اند.
به گزارش «دنیای‌اقتصاد» مرکز آمار میزان رشد اجاره‌بها در تابستان سال گذشته را 14درصد عنوان کرده که این میزان نرخ رشد در مقایسه با نرخ تورم 5/21 درصدی سال90 نشان می‌دهد اجاره‌بها کمتر از سایر کالاها و خدمات پرمصرف افزایش داشته است اما گلایه‌ اجاره‌نشین‌ها از این نرخ به ظاهر پایین زمانی مورد تایید قرار می‌گیرد که قدرت خرید خانوارهای مستاجر برای خرید انواع کالا و خدمات محاسبه شود.
در حال حاضر تنها کالایی که در سبد هزینه خانوار دسترسی به آن با حداقل حقوق ماهانه -360 هزار تومان- غیرممکن است، «اجاره‌ آپارتمان» است که با فرض عدم تغییر نرخ‌ها در سال جاری و پرداخت مبالغ تابستان سال گذشته، اجاره‌نشین‌ها در تهران باید حداقل 2 برابر حداقل‌ دستمزدشان را جور کنند تا بتوانند یک آپارتمان متراژ متوسط -75 مترمربع- را کرایه کنند. (در حال حاضر بیشترین متراژی که از طرف مستاجرها در بازار جست‌وجو می‌شود و به اجاره می‌رود 75 مترمربع است) نقشه منطقه‌ای اجاره‌بهای واقعی مسکن در تهران که از روی قراردادهای اجاره تابستان گذشته توسط مرکز آمار ایران استخراج و تهیه شده، نشان می‌دهد: اجاره هر مترمربع واحدمسکونی در تهران حداقل 11 هزار تومان است که این مبلغ برای آپارتمان‌های لوکس شمال تهران از 42 هزار تومان نیز فراتر می‌رود و در مناطق مرکزی پایتخت از 7 هزار تومان کمتر نخواهد بود.
براساس آخرین یافته‌های مرکز آمار ایران از بازار اجاره تهران، هم‌اکنون گرا‌ن‌ترین آپارتمان‌های اجاره‌ای متعلق به مناطق یک‌ و سه پایتخت است و واحدهای مسکونی مناطق دو و پنج و هفت در رده‌های بعدی گران‌ترین آپارتمان‌های اجاره‌ای قرار می‌گیرند.
افت منطقه2، صعود منطقه3
به گزارش «دنیای‌اقتصاد» مرکز آمار علاوه بر اجاره‌بها، نقشه قیمت خرید مسکن را نیز منتشر کرده است.
در تابستان گذشته در حالی که هر مترمربع واحدمسکونی در شهر تهران به طور میانگین با قیمت دو میلیون تومان فروخته شده، در اغلب مناطق میانگین قیمت بین 5/1 تا 7/1 میلیون تومان در نوسان بوده است.
در معاملات سال گذشته رتبه قیمتی مناطق نیز تا حدودی جابه‌جا شده است به طوری که منطقه یک همچنان گران‌ترین نقطه تهران است اما منطقه دو که پیشتر قائم‌مقام منطقه یک بود حالا جای خود را به منطقه3 داده و خودش در رتبه سوم گران‌ترین نقطه پایتخت قرار گرفته است.
بعد از مناطق یک، سه و دو، ‌آپارتمان‌های واقع در منطقه 6 بیشترین ارزش را در مقایسه با سایر نقاط تهران در اختیار دارند.
پنجمین نقطه گران تهران نیز منطقه 4 است.
علت حضور املاک مسکونی منطقه6 در لیست گرا‌ن‌ترین‌ها به کاربری دوگانه این املاک و نزدیکی آنها به مراکز شغلی پایتخت‌نشینان مربوط می‌شود.
از آپارتمان‌های منطقه 6 عمدتا به شکل واحدهای اداری بهره‌برداری می‌شود که همین طرز استفاده، قیمت آنها را افزایش داده است.
همچنین به خاطر ترافیک خیابان‌ها و هزینه سوخت، این روزها بخش زیادی از تهرانی‌ها ترجیح می‌دهند نقاط مرکزی شهر را برای سکونت انتخاب کنند که این علت نیز بر گرانی املاک منطقه مرکزی تهران –منطقه6- بی‌تاثیر نبوده است.
قیمت زمین
در تابستان گذشته بازار زمین در تهران دستخوش تغییرات قیمتی شد.
در این مدت هر مترمربع زمین مسکونی در تهران به طور متوسط یک میلیون و 900 هزار تومان معامله شد که نسبت به تابستان سال قبل از آن 25 درصد با افزایش روبه‌رو شده بود.در بازار زمین، در مناطقی که بافت‌فرسوده محسوب می‌شود، قیمت زمین از نرخ میانگین فراتر رفته است به طوری که در منطقه13 هر متر مربع زمین حدود دو میلیون فروخته شده است.
همچنین در منطقه 6 ارزش زمین مسکونی با قیمت‌ها در منطقه یک برابری می‌کند.


کلمات کلیدی: مسکن و اجاره خانه


نوشته شده توسط محسن 91/1/22:: 7:47 صبح     |     () نظر

فاز دوم یارانه در هیات حل اختلاف قوا

  رییس کمیسیون ویژه اصل 44 مجلس از ارجاع پرونده اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها به هیات عالی حل اختلاف قوا خبر داد. به گفته حمیدرضا فولادگر، این موضوع در پی ارسال نامه‌ رییس مجلس به دفتر مقام معظم رهبری جهت بررسی‌های بیشتر نحوه اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها انجام شده است. در همین حال علی لاریجانی درباره دلیل نگارش نامه به مقام معظم رهبری در این خصوص گفت: علت نامه‌نگاری بنده روشن است؛ ما هنوز مرحله دوم هدفمندی را در مجلس تصویب نکرده‌ایم.

 

رییس کمیسیون ویژه اصل 44 مجلس خبر داد
ارجاع پرونده فاز دوم هدفمندی به هیات حل اختلاف قوا
  رییس کمیسیون ویژه اصل 44 مجلس از ارجاع پرونده اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها به هیات عالی حل اختلاف قوا خبر داد. به این ترتیب، پس از اعلام مخالفت رسمی رییس مجلس با آغاز اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها که در اولین نشست علنی قوه مقننه در سال جدید صورت گرفت و همچنین نامه علی لاریجانی به مقام معظم رهبری در این باره، به نظر می‌رسد هیات عالی حل اختلاف قوا باید این اختلاف دولت و مجلس را حل و فصل کند. هیاتی که مردادماه سال گذشته و به ریاست آیت‌الله‌هاشمی شاهرودی تشکیل شده است.
حمیدرضا فولادگر، رییس کمیسیون ویژه اصل 44 مجلس روز گذشته در گفت‌وگو با ایسنا از ارجاع پرونده اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها به هیات عالی حل اختلاف قوا خبر داد و افزود: این موضوع در پی ارسال نامه‌ رییس مجلس به دفتر مقام معظم رهبری جهت بررسی‌های بیشتر نحوه اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها انجام شده است.
حسین سبحانی نیا، عضو هیات رییسه مجلس، یکشنبه هفته جاری اعلام کرد که علی لاریجانی، هفته گذشته در نامه‌ای به مقام معظم رهبری، درخواست توقف اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها را کرده است.
سبحانی نیا گفته بود: لاریجانی در این نامه تاکید کرده است با توجه به اعتبارات بودجه سال 91 و وضعیت اقتصادی کشور، شرایط برای اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها فراهم نیست. به گفته عضو هیات رییسه مجلس، لاریجانی به تخلف دولت در اجرای غیرقانونی فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها قبل از تصویب بودجه سال91 اشاره کرده و از رهبر انقلاب درخواست کرده بود بر اساس اصل 110 قانون اساسی از وظایف و اختیاراتشان برای ورود به این مساله و توقف اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها استفاده کنند.
«آخرین ابزار لاریجانی»
در همین حال محمدضا خباز، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بابیان اینکه کار نظارت بر اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها از دست مجلس خارج شده است، گفت: رییس مجلس در توسل به رهبری از آخرین ابزار خود استفاده کرد تا شاید دولت قانون هدفمندی یارانه‌ها را به درستی اجرا کند. وی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر در خصوص اقدام رییس مجلس در تقدیم نامه به رهبری و تشریح وضعیت موجود حاصل از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها، گفت: قانون هدفمند کردن یارانه‌ها قانونی بود که حکیمانه از سوی قانونگذار تصویب شد، اما به درستی اجرا نشد. خباز گفت: اگر وضع چنین باشد توفان تورم در جامعه عده زیادی از مردم را از بین می‌برد و اگر دولت بخواهد مرحله دوم را به صورت غیرقانونی اجرا کند ما نگران آینده کشور، نظام و مردم هستیم. بنابراین آقای لاریجانی خواست تا رهبری، دولت را متقاعد کنند که قانون را اجرا کند و اگر دولت چنین نکند تورم بیشتر از آنچه که امروز است، خواهد شد.
وی ادامه داد: اگر با این روش فاز دوم اجرا شود طبقه ضعیف جامعه که ما ادعای کار برای آنها را داریم و سنگ آنها را به سینه می‌زنیم له می شوند و برای اینکه این اتفاق رخ ندهد، رییس مجلس از رهبری تقاضا کرد مداخله کنند.
خباز گفت: مجلس در راه اجرای درست قانون هدفمند کردن یارانه‌ها هر کار که می‌توانست انجام داد و الان که دست به دامن رهبری شده به این علت است که دیگر از مجلس کاری ساخته نیست، به ویژه اینکه مجلس روزهای آخر را سپری می‌کند و دولت این را هم به خوبی می‌داند که اگر مجلس می‌خواست اقدامی انجام دهد باید ظرف 4 سال انجام می‌داد.
دعوت ‌رییس‌‌جمهور به مجلس
از سوی دیگر، الیاس نادران نیز از تقاضای تعدادی از نمایندگان برای حضور رییس‌جمهور و وزرای مربوطه در مجلس جهت شفاف‌‌سازی اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌‌ها خبر داد.
نماینده تهران روز گذشته در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، اظهارکرد: احتمالا ظرف چند روز آینده بیانیه‌ای منتشر می‌کنیم که بر اساس آن می‌خواهیم جلسه مشترکی در مجلس با حضور رییس‌جمهور و وزرای ذی‌ربط برگزار شود تا ابعاد کاری که دولت می‌خواهد در فاز دوم هدفمندی انجام دهد را به لحاظ کارشناسی مورد بررسی قرار دهیم و مجلس در جریان آن قرار گیرد.
وی با بیان اینکه باید اقدامات با تفاهم انجام گیرد، افزود: ما نسبت به کاری که دولت می‌خواهد انجام دهد، هیچ توجیه و اطلاعاتی نداریم و بر همین اساس اظهارنظر کردن در حد بحث‌های دهان به دهان به مصلحت کشور نیست.

دلیل ارسال نامه لاریجانی به مقام معظم رهبری
رییس قوه مقننه در پاسخ به سوالی در مورد نامه‌اش به رهبر معظم انقلاب درباره اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها گفت: علت نامه‌نگاری بنده روشن است. ما مرحله دوم هدفمندی را هنوز در مجلس تصویب نکرده‌ایم. این موضوع باید از طرف دولت پیشنهاد و سپس در مجلس تصویب می‌شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، علی لاریجانی که در حاشیه جلسه دیروز کمیسیون تلفیق بودجه با خبرنگاران گفت‌وگو می‌کرد، افزود: نحوه برداشت درآمد حاصل از حذف یارانه حامل‌های انرژی و چگونگی پرداخت آن نیز می‌بایست روشن شود و تعیین هر دوی این موارد نیازمند قانون است.
لاریجانی افزود: پولی که به حساب افراد ریخته می‌شود، حتی اگر افراد نتوانند آن را برداشت کنند، به معنای پرداخت است که حالا نامش را پرداخت مجازی گذاشته‌اند. هرچند ما تاکنون این ترمینولوژی را نداشتیم ولی به هر صورت، هم دریافت و هم پرداخت نیازمند قانون است که من هم بر همین اساس گفتم این مساله اشکال قانونی دارد و باید اصلاح شود.


کلمات کلیدی: هدفمندی یارانه ها


نوشته شده توسط محسن 91/1/22:: 7:44 صبح     |     () نظر

پایان نرخ 400 تومان در پروازهای خارجی

بنزین هواپیما 1143 تومان شد

 در آستانه اجرای فاز دوم قانون یارانه‌ها و اصلاح مجدد قیمت حامل‌های انرژی از جمله بنزین، ستاد هدفمندی یارانه‌ها تازه‌ترین مصوبه خود برای آزاد‌سازی نرخ بنزین هواپیماهای ایرانی برای پروازهای خارجی را ابلاغ کرد. مصوبه‌ای که بر اساس آن، قیمت بنزین آن دسته از هواپیماهای ایرلاین‌ ایرانی که به خارج از کشور پرواز می‌کنند، از 400 تومان در هر لیتر به 1143 تومان افزایش یافت. ابلاغ این مصوبه با اعتراض و انتقاد شرکت‌های هواپیمایی داخلی همراه شده است.

 

با مصوبه ستاد هدفمندی یارانه‌ها برای پروازهای بین‌المللی صورت گرفت
افزایش قیمت بنزین هواپیما به 1143 تومان

 شرکت‌های هواپیمایی از این تصمیم دولت انتقاد کردند
 در شرایطی که دولت خود را برای اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها آماده می‌کند و در عین حال شرط ورود به فاز دوم  اجرای قانون را اصلاح قیمت برخی از حامل‌های انرژی از جمله بنزین و همچنین آب و برق عنوان کرده است، ستاد هدفمندی یارانه‌ها، تازه‌ترین مصوبه خود برای آزادسازی نرخ بنزین پروازهای خارجی شرکت‌های هواپیمایی داخلی را ابلاغ کرد.
مصوبه‌ای که بر اساس آن سوخت هواپیما به طور ناگهانی از 400 تومان در هر لیتر به 1143 تومان افزایش می‌یابد و در واقع 743 تومان گران می‌شود؛ افزایش قیمتی که انتقاد شدید شرکت‌های هواپیمایی داخلی را به دنبال داشته است.
بر اساس این گزارش، با شروع فاز اول قانون هدفمندی یارانه‌ها، قیمت حامل‌های انرژی دستخوش تغییراتی شد و براساس آن قیمت بنزین سهمیه‌ای برای مصرف‌کنندگان شهری به لیتری 400 تومان و بنزین با نرخ آزاد به لیتری 700 تومان رسید. جالب آنکه قیمت بنزین هواپیما نیز در آن زمان دقیقا معادل قیمت بنزین «نیمه‌یارانه‌ای» 400 تومان تعیین شد. در همین حال، در اواخر سال گذشته با تصویب نمایندگان مجلس مقرر شد دولت قیمت حامل‌های انرژی را در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها بیشتر از 20 درصد افزایش ندهد. هرچند که در این باره هنوز هیچ‌گونه اطلاعاتی به طور رسمی منتشر نشده است، اما چندی پیش رییس سندیکای جایگاه داران بنزین، قیمت احتمالی بنزین در زمان اجرای فاز دوم هدفمندی را با توجه به اجازه افزایش 20 درصدی مجلس، حداکثر 840 تومان عنوان کرد که البته بنا بر گفته وی این اتفاق تا قبل از تیرماه 91 نخواهد افتاد.
با این وجود، به نظر می‌رسد با آزادسازی ناگهانی نرخ بنزین پروازهای خارجی ایرلاین‌ها از ششم فروردین 91، افزایش قیمت سوخت برای برخی از بخش‌ها کلید خورده است.
آنگونه که خبرگزاری مهر گزارش داده است، بر اساس مصوبه ستاد هدفمندی یارانه‌ها برای آزادسازی نرخ بنزین پروازهای خارجی شرکت‌های هواپیمایی داخلی، «قیمت بنزین هواپیما برای کلیه شرکت‌های هواپیمایی ایرانی، مسافری و باری از این پس معادل نرخ بین‌المللی خواهد بود.» این مصوبه در 21 اسفندماه سال 90 با امضای محمدرضا فرزین دبیر ستاد هدفمندی یارانه‌ها صادر و ابلاغ شده است. در پی ابلاغ این مصوبه، دستگاه‌های زیرمجموعه دولت، نرخ بین‌المللی سوخت پروازهای خارجی شرکت‌های هواپیمایی داخلی را 1143 تومان برآورد و در هفته پایانی اسفندماه به ایرلاین‌ها ابلاغ کردند.
نامه‌نگاری ایرلاین‌ها با نفتی‌ها
در پی این ابلاغیه، دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی از ارسال نامه انتقادآمیز شرکت‌های هواپیمایی به شرکت پخش فرآورده‌های نفتی خبر داد و گفت: این افزایش قیمت ناگهانی بوده و شرکت‌های هواپیمایی را دچار مشکل کرده است. حمید غوابش در گفت‌وگو با مهر افزود: شرکت‌های هواپیمایی در این نامه از افزایش ناگهانی قیمت سوخت هواپیما به شدت انتقاد کرده و خواستار هماهنگی بیشتر با شرکت‌های هواپیمایی در این باره شده‌اند و رونوشت آن را نیز به سازمان هواپیمایی کشوری ارسال کرده‌اند. دبیرانجمن شرکت‌های هواپیمایی با اعلام اینکه تنها یک روز قبل از اجرا، این ابلاغیه به شرکت‌های هواپیمایی اطلاع داده شده است، افزود: این در حالی است که بلیت برخی از پروازها تا چند ماه بعد از آن فروخته شده است. وی اظهار کرد: مبنای فروش شرکت‌های هواپیمایی بر اساس قیمت تمام شده خدمات است که قیمت سوخت در آن نقش تعیین کننده دارد.
قیمت بلیت پروازهای خارجی گران نمی‌شود
از سوی دیگر اما مدیرکل دفتر خدمات زیربنایی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، به مهر گفت: این مصوبه به این دلیل بوده که اگرچه قیمت بلیت پروازهای خارجی ایرلاین‌های داخلی با نرخ بین‌المللی محاسبه می‌شود، بنابراین نرخ سوخت نیز باید با نرخ‌های بین‌المللی محاسبه شود؛ بر همین اساس نیز نرخ سوخت آنها افزایش یافته است.
به گفته احمدی، نرخ بلیت پروازهای خارجی ایرلاین‌ها تابع قیمت‌های جهانی است و تغییری که در این رابطه در نرخ سوخت ایرلاین‌های داخلی ایجاد شده، موضوعی داخلی است و ربطی به بازارهای بین‌المللی ندارد. وی اظهار کرد: نرخ‌گذاری بلیت پروازهای خارجی ایرلاین‌ها از سوی دولت، سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان یا شورای عالی هواپیمایی صورت نمی‌گیرد و تابع نرخ‌های جهانی است، بنابراین نباید در نرخ‌ بلیت پروازهای خارجی ایرلاین‌ها بعد از افزایش قیمت سوخت، تغییری ایجاد شود.

 

کلمات کلیدی: هدفمندی یارانه ها


نوشته شده توسط محسن 91/1/20:: 7:41 صبح     |     () نظر

پایان رکود در معاملات ملک

  بازار مسکن در سال 90 بالاترین حجم مبادله ملکی را تجربه کرد؛ به طوری که در شهر تهران تعداد کل معاملات مسکن - شامل خرید، اجاره و پیش‌خرید- از سطح سال‌های قبل با شیب تندی فراتر رفت و رکوردی را به ثبت رساند که از آخرین دوره رونق مسکن تاکنون بی‌سابقه بوده است. براساس گزارش مقدماتی سامانه رهگیری معاملات مسکن، در سال گذشته بیش از 260 هزار معامله ملک مسکونی در بنگاه‌های مسکن شهر تهران به ثبت رسیده که این حجم نسبت به سال89 حدود 53 درصد افزایش یافته است. این در حالی است که از سال86 - پررونق‌ترین سال بازار مسکن- تاکنون معاملات مسکن در تهران چنین حجم و چنین نرخ رشدی را به خود ندیده بود. در شتابی که سال گذشته بازار مسکن با آن مواجه شد، اجاره‌نشین‌ها و متقاضیان پیش‌خرید نقش قابل تاملی را اجرا کردند؛ به طوری که سهم معاملات اجاره و پیش‌خرید به ترتیب از 12 درصد و 2 درصد کل ‌معاملات سال89 به 20 درصد و 4 درصد کل‌معاملات سال 90 رسید و در مقابل، سهم خرید‌مسکن از 85 درصد کل معاملات سال 89 به 75 درصد کل‌معاملات سال90 نزول کرد که این انقباض در خرید، بیشتر ناشی از رشد قیمت‌ها بوده است. اکنون با توجه به صعود تا حد قله در معاملات مسکن، برای رشد دوباره معاملات در سال91، تردید وجود دارد.

 

 
پایان رکود در معاملات‌مسکن

 رکوردزنی در خرید‌وفروش: معاملات به «قله» رسیده است؟
 افزایش حجم اجاره‌نشینی: 20 درصد معاملات‌مسکن اجاره است
گروه مسکن- فرید قدیری: سال90 در آمارهای رسمی بازار مسکن به عنوان سال «پرمعامله» معرفی شد اما آنطور که گزارش جدید از نتایج رصد بازار حکایت می‌کند سهم سه زیرگروه در معاملات مسکن تحت تاثیر رشد قیمت‌ها، با تغییر و تحولات قابل‌تاملی روبه‌رو شده به طوری که بازار اجاره و پیش‌خرید بزر‌گ‌تر و بازار خرید کوچک‌تر شده است.در سال گذشته افزایش قیمت مسکن اولین اثر آنی را بر رفتار تقاضای حاضر در بازار گذاشت و باعث شد حجم کل معاملات مسکن در تهران با 53 درصد افزایش نسبت به سال89، رکورد بیشترین معامله را برای سال90 به ثبت برساند. در سال89 معاملات مسکن در تهران حدود 33 درصد رشد کرده بود.اما در توفان معاملات ملکی سال گذشته، حجم خرید‌وفروش نه تنها منقبض شد که در مقایسه با معاملات اجاره و پیش‌خرید، کمترین نرخ رشد را به خود اختصاص داد. گزارش «دنیای‌اقتصاد» از جزئیات تازه‌ترین نتایج به دست آمده از سامانه رهگیری معاملات مسکن حاکی است: در سال 90 به‌رغم آنکه حجم خرید‌وفروش ملک مسکونی در تهران 35 درصد نسبت به سال 89 افزایش پیدا کرد، سهم معاملات خرید از کل معاملات 10 درصد کاهش یافت به طوری که در سال89 حجمی معادل 85 درصد از کل معاملات مسکن به خرید‌وفروش اختصاص داشت اما در سال90 سهم خرید‌وفروش‌ها از کل معاملات به 75 درصد رسید.براساس این گزارش در 12 ماه سال90 تعداد 267 هزار فقره معامله واحدمسکونی توسط بنگاه‌های مسکن شهر تهران انجام شد که از این تعداد حدود 200 هزار معامله شامل خرید، 53 هزار معامله شامل اجاره و نزدیک به 10 هزار معامله شامل پیش‌خرید واحدمسکونی در مناطق 22گانه بوده است. در سال گذشته کل معاملات مسکن در تهران 53 درصد نسبت به سال قبل از آن افزایش پیدا کرد و در خرید‌وفروش، اجاره‌نشینی و پیش‌خرید نیز معاملات به ترتیب با رشد 35 درصدی، 160 درصدی و 144 درصدی مواجه شد.به این ترتیب در سال90 حجم پیش‌خرید مسکن در تهران بیش‌از دو برابر سال89 افزایش یافت.به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، سهم زیرگروه‌های معاملات مسکن در سال90 نشان می‌دهد 75 درصد از کل معاملات به خرید اختصاص داشته و 20 درصد نیز به اجاره و حدود 4 درصد کل معاملات نیز در حوزه پیش‌فروش انجام شده است.این در حالی است که در سال89 حجمی معادل 85 درصد کل معاملات مسکن در تهران به خرید‌وفروش اختصاص داشت و فقط 12 درصد از مبادلات ملکی در آن سال به اجاره‌نشینی و 2 درصد نیز به پیش‌خرید تعلق داشته است.
چرا بازار خرید کوچک شد؟
گزارشی که سامانه رهگیری معاملات مسکن برای سال90 منتشر کرده نشان می‌دهد طی ماه‌های اخیر اگر چه خرید مسکن پرشتاب بوده اما همزمان خروج تقاضا از این بازار و قرارگیری در خطوط اجاره‌نشینی و پیش‌خرید نیز با بار ترافیکی قابل توجهی روبه‌رو بوده است.
کوچک‌شدن بازار خرید مسکن در تهران طی سال گذشته از دو منظر قابل تحلیل است.
از یک‌سو با رشد قیمت مسکن در سال گذشته، بخشی از تقاضای خرید که تا پیش از این از ضعف قدرت خرید رنج می‌برد، تصمیم به انصراف موقتی از خرید مسکن را گرفت و به همین دلیل متناسب با کاهش حجم خرید، حجم معاملات اجاره افزایش یافت.
اما تحلیل دیگری که می‌توان درباره روند معاملات سال گذشته ارائه کرد ارتباط دوباره دارد با رشد قیمت مسکن. در بازار تقاضا اقدامی که بلافاصله با رویت نوسان صعودی قیمت‌ها از جانب متقاضیان سر می‌زند تعجیل در خرید است، اما سال گذشته حدود 5 درصد از این جمعیت متقاضی مسکن در تهران تصمیم گرفت به جای خرید و تحمل هزینه رشد قیمت، از فرصت ساخت‌وسازهای جدید استفاده کرده و از طریق پیش‌خرید، هزینه صاحب‌خانه شدن خود را کاهش دهد.به بیان ساده‌تر در سال90 رشد معاملات پیش‌خرید باعث شد صف متراکم خرید‌های آنی کاهش یابد و در نتیجه مقدمات تحریک شدید قیمت مسکن نیز فروکش کند.
رفتار فصلی متقاضیان مسکن در سال گذشته نشان می‌دهد میزان پیش‌خرید‌‌ها در زمستان حدود 4 برابر نسبت به فصل بهار بیشتر شده است که این آمار نیز گویای تصمیمی است که متقاضیان خرید مسکن در سال گذشته تحت تاثیر رشد قیمت‌، اتخاذ کردند.
امسال معاملات رشد می‌کند؟
براساس این گزارش، معاملات مسکن در تهران طی سال گذشته چه به لحاظ حجم و چه به لحاظ نرخ رشد، رکورددار بوده و در بالاترین سطح نسبت به سال‌های گذشته قرار گرفته است.این وضعیت نشان می‌دهد رونق خرید‌وفروش مسکن در سال90 به نقطه اوج رسیده و فقط در صورتی می‌تواند از این نقطه بالاتر رود که در سال91، حجم معاملات روزانه ملک مسکونی در تهران از مرز 741 فقره تجاوز کند.در این باره برخی کارشناسان معتقدند نقطه اوج رونق مسکن به ثبت رسیده و در سال‌جاری بعید است معاملات بیش از این رشد پیدا کند.کارشناسان علت این پیش‌بینی را تداوم رشد قیمت مسکن و تکمیل ظرفیت پیش‌فروش واحدهای مسکونی در حال ساخت طی سال گذشته عنوان می‌کنند.در بهترین حالت این احتمال وجود دارد که بازار معاملات مسکن در سال جاری کماکان در قله باقی بماند و از سال‌های بعد به تدریج مسیر نزولی را طی کند.

گزارش 13 اسفند «دنیای‌اقتصاد» تایید شد
مرکز آمار: تابستان قیمت مسکن 20 درصد افزایش یافت
مرکز آمار روز گذشته نرخ واقعی رشد قیمت مسکن در تهران طی تابستان 90 را اعلام کرد.براساس آنچه این مرکز خبر داده، در تابستان گذشته متوسط قیمت فروش یک مترمربع واحد مسکونی در شهر تهران با 5/19 درصد افزایش به 2 میلیون و 80 هزار تومان رسید. «دنیای‌اقتصاد» در 13 اسفند ماه سال گذشته در گزارشی مفصل با عنوان «قیمت رسمی مسکن در تهران» نرخ رشد قیمت مسکن در تابستان را 8/20 درصد اعلام کرد و نوشت: متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در این فصل رقمی معادل دو میلیون تومان بوده است.اکنون گزارش مرکز آمار ایران ارقام اعلام شده توسط «دنیای‌اقتصاد» را تایید می‌کند.مرکز آمار ایران در گزارش جدید خود همچنین اعلام کرده است: اجاره‌بها در تهران طی تابستان گذشته 14 درصد افزایش یافته و متوسط اجاره ماهانه به علاوه سه‌درصد ودیعه بابت اجاره یک مترمربع بنای مسکونی در تهران طی این فصل 11 هزار تومان بوده است.همچنین متوسط قیمت زمین در تهران نیز طی تابستان90 با 25 درصد افزایش به متر مربعی یک میلیون و 970 هزار تومان رسیده است.به گزارش «دنیای‌اقتصاد» طبق گزارش قبلی مرکز آمار، قیمت مسکن و اجاره‌بها در تهران طی بهار گذشته به ترتیب 5/7 درصد و 24 درصد افزایش پیدا کرده بود که به این ترتیب شیب صعود اجاره‌بها در تابستان نزولی شده اما مسیر رشد قیمت‌ها تندتر شده است.

 

 

کلمات کلیدی: مسکن و اجاره خانه


نوشته شده توسط محسن 91/1/20:: 7:38 صبح     |     () نظر
<   <<   16   17   18   19   20   >>   >