سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هرکس گفتن «نمی دانم» را واگذارد، به هلاکت گاه خود درآید [امام علی علیه السلام]
پـــــــــــیچک
درباره



پـــــــــــیچک


محسن
پیوندها
آرشیو یادداشت‌ها

سکه در تعقیب بازار جهانی

 - سکه بهار آزادی دیروز به دنبال فرو افتادن قیمت جهانی طلا تا محدوده 1711 دلار در پایان معاملات هفتگی بازار‌های جهانی، 6 هزار تومان ارزان شد و به 809 هزار تومان رسید. این در حالی است که قیمت سکه طی هفته منتهی به 11 اسفند، تا 825 هزار تومان نیز بالا رفته بود. بهای طلا در بازارهای جهانی به دلیل اعلام شرایط تازه و سیاست‌های پولی فدرال رزرو آمریکا مبنی بر خودداری از تزریق منابع مالی بیشتر به اقتصاد این کشور حداقل در سال‌جاری میلادی، در اواخر هفته گذشته 80 دلار کاهش یافت.

 

قیمت‌ها در بازار تهران هم نزولی شد
سکه در تعقیب بازار جهانی طلا

گروه بازار پول- بازار ارز و سکه در اولین روز کاری هفته شاهد نوسان قیمت‌ها بود. کاهش دوباره قیمت‌ها در حالی است که هفته گذشته در بازار جهانی، طلا حدود 80دلار در هر اونس کاهش قیمت داشت. در عین حال برخی نیز از احتمال کاهش قیمت دلار در روزهای آتی به دلایل سیاسی سخن می‌گویند.
آنچه این روز‌ها در بازار ارز همچنان جلب نظر می‌کند بازگشت و حضور مجدد دلالان در بازار و خرید و فروش آزادانه ارز در پیاده‌روهای خیابان فردوسی است.
عرضه و تقاضای ارز در روزهای پایانی سال اگرچه مانند سال‌های قبل از هیجان چندانی برخوردار نیست، اما همچنان می‌توان دلالان دلار به دست را درپی یافتن مشتری دید. از خرید‌های کلان توسط مردم عادی کمتر خبری هست و بر اساس شنیده‌ها عموما برای مسافرت‌های خارج از کشور ارز خود را در جریان افزایش قیمت‌های ماه‌های پاییز خریداری کرده‌اند.
در بازار سکه نیز پس از پیش‌فروش‌های ماه‌های قبل تقاضای زیادی در بازار دیده نمی‌شود. در واقع هر چه که به سال جدید و موعد تحویل سکه‌های پیش‌فروش شده نزدیک‌تر می‌شویم، سرمایه‌گذاران نسبت به افت قیمت سکه نگران‌تر می‌شوند.
بانک مرکزی طی فازهای مختلف از 29 آذر ماه امسال تاکنون نزدیک به 9 میلیون قطعه سکه پیش‌فروش کرده و مدت زمان انتظار برای دریافت آنها از 4 ماه شروع و به 9 ماه رسیده است. در همین حال مقامات بانک مرکزی نیز عنوان کرده‌اند که پیش‌فروش‌ها یک روش همیشگی نخواهد بود و امکان متوقف شدن آن وجود دارد. نبود ضرب امکانات کافی سکه دلیل این احتمالات اعلام شده است.
از این رو بازار از یک سو به‌دلیل نبود دورنمای مشخص با افزایش قیمت‌ها مواجه است و از سوی دیگر نگرانی از ورود سکه‌های ثبت‌نام شده به بازار از اواخر فروردین بازار سکه را در معرض افت قیمت و زیان گسترده خریداران سکه قرار داده است.
در عین حال هر گونه احتمال افزایش بیشتر قیمت دلار بازار، تقویت قیمت سکه را حتی با وجود ورود سکه‌های پیش‌فروش شده در پی خواهد داشت. این شرایط البته می‌تواند به گونه‌ای بر عکس هم تعبیر شود. به این ترتیب که ورود سکه‌های پیش‌فروش شده به بازار در صورت بر طرف شدن نگرانی‌ها و ثبات یا کاهش قیمت نفت می‌تواند قیمت دلار بازار داخلی را تا حد قابل‌توجهی تعدیل کند.
این شرایط را در حالی می‌توان مد نظر قرار داد که بحران یورو بر اساس گفته‌های مقامات اقتصادی اروپا و صندوق بین‌المللی پول تا 2014 ادامه خواهد داشت و افت ارزش یورو در مقابل دلار آمریکا قیمت طلا را تحت فشار حفظ خواهد کرد.
روزگذشته که قیمت طلا درپایان معاملات بازار‌های جهانی با 4 دلار کاهش قیمت در سطح 1711 دلار بسته شداما این کاهش قیمت جهانی، مانع از افزایش قیمت قبل از ظهر سکه نشد و قیمت سکه تا 822 هزارتومان بالا رفت اما مجددا تا 809 هزارتومان در بعد از ظهر کاهش یافت. دلار آمریکا نیز با 15 تومان افزایش به نرخ 1935 تومان فروخته شد. قیمت 1950 تومان نیز در این روز از سوی برخی منابع غیررسمی برای دلار بازار اعلام شد که البته دلار تا بعد از ظهر در سطح 1920 تومان معامله شد.
در بازار ارز قیمت پوند انگلیس 30 تومان، صد ین ژاپن 10 تومان، دلار کانادا و دلار استرالیا هر یک 20 تومان گران شدند. لیر ترکیه نیز در روزهای پایانی سال 10 تومان افزایش قیمت داشت.
در بازار سکه و طلا قیمت نیم سکه 2000 تومان و ربع سکه 1000 تومان کاهش داشت و به ترتیب به نرخ‌های 398 هزار تومان و 209 هزار تومان فروخته شدند که ربع سکه در این روز رکورد جدیدی کسب کرده است. قیمت سکه تا قبل از ظهر 822 هزار تومان بود اما بعد از ظهر تا 809 هزار تومان افت کرد که با وجود ثبات قیمت طلا در بازار‌های جهانی تنها نوسان قیمت دلار آمریکا را می‌توان دلیل آن دانست.
در بازار طلا قیمت مثقال طلای 17 عیار بدون اجرت ساخت البته بدون تغییر 346 هزار و 700تومان باقی ماند و نرخ تقریبا 80 هزارتومانی برای هر گرم طلای 18 عیار بدون اجرت مورد محاسبه قرار گرفت.


کلمات کلیدی: دلار و ارز، سکه و طلا


نوشته شده توسط محسن 90/12/14:: 9:21 صبح     |     () نظر

 واکنش بنگاه‌های‌ مسکن به «قیمت‌‌‌رسمی»

مشاوران‌املاک: «دو میلیون برای هر مترمربع» در نیمه‌شمالی تهران استفاده نمی‌شود
تحلیل املاکی‌ها از شب‌عید: بازار ناپایدار شده است


گروه مسکن- مهدیس فرقانی: مشاوران‌املاک درباره آنچه تحت عنوان «قیمت رسمی مسکن در تهران» اعلام شده، اختلاف‌نظر دارند و معتقدند: هم‌اکنون در بازار مسکن شهر تهران غالب واحدهای مسکونی با رقمی فراتر از نرخ میانگین، خرید‌وفروش می‌شود.
«دنیای‌اقتصاد» روز گذشته با استناد به نتایج رهگیری معاملات مسکن و پایش قراردادهای ملکی در بنگاه‌ها، گزارش داد: متوسط قیمت فروش هر متر مربع واحد مسکونی در تهران به صورت رسمی معادل 2 میلیون و 55 هزار تومان شده است به این معنی که میانگین قیمت همه معاملات مسکونی که در طول 10 ماه اول امسال انجام شده، بر پایه متری دو میلیون تومان بوده است.اما این نرخ رسمی که وضعیت کلی قیمت مسکن در پایتخت را نشان می‌دهد هم ‌اکنون با واکنش مشاوران‌املاک روبه‌رو شده است، به طوری که واسطه‌های بازار مسکن می‌گویند: میانگین دو میلیون تومان نه برای کل شهر که فقط برای نیمه‌جنوبی پایتخت، از سوی فروشنده‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.براساس اعلام مشاوران ‌املاک در مناطقی از غرب، شمال غرب و شمال شهر تهران، خرید‌وفروش آپارتمان با نرخ میانگین 2/2 میلیون تا 5/2 میلیون تومان انجام می‌شود.
آنطور که دلالان ملکی از جو کنونی بازار مسکن روایت می‌کنند، طی هفته‌های اخیر و با نزدیک شدن به شب‌عید، این بازار مملو از تقاضای مصرفی و خالی از تقاضای سرمایه‌ای شده است به طوری که تحت تاثیر نقل‌وانتقالات پیش‌از نوروز، متقاضیان مصرفی درصدد برآمده‌اند، واحد مسکونی خود را تبدیل به احسن کنند.
این در حالی است که تقاضای سرمایه‌ای به خاطر افزایش قیمت مسکن، فعلا از بازار خارج شده‌اند.همچنین تعداد فروشنده‌هایی که هنگام امضای قرارداد، معامله را به هم می‌زنند نیز رو به افزایش گذاشته است که این موضوع، ناپایداری بازار و قیمت مسکن را نشان می‌دهد.
به گزارش «دنیای‌اقتصاد» نتایج 10 ماهه از رهگیری معاملات مسکن حاکی از این خبر است که قیمت مسکن در تهران در مقایسه با فروردین سال جاری معادل 2/14 درصد رشد داشته است؛ به همین خاطر میانگین متوسط قیمت مسکن که در بهار متری یک میلیون و 820 هزار تومان اعلام شده بود هم اکنون به متری 2 میلیون و 50 هزار تومان پیشرفت کرده است. 2 میلیون و 50 هزار تومان به عنوان متوسط قیمت مسکن در تهران رقمی‌است که سامانه رهگیری معاملات مسکن مشخص کرده است؛ اما برخی از بنگاهداران فعال در سطح تهران نسبت به رقم اعلام شده اختلاف نظر دارند.
تعدادی از فعالان بازار مسکن در شرق تهران دراین باره به «دنیای اقتصاد» اظهار کردند: نرخ اعلام شده (2 میلیون و 50 هزار تومان) از سوی سامانه رهگیری معاملات مسکن به عنوان متوسط قیمت مسکن در پایتخت، قابل قبول نیست؛ چراکه برای بازار مسکن در شمال تهران که از بالاترین قیمت‌های فروش برخوردار است متری 2 میلیون تومان به عنوان قیمت متوسط قابل تصور نیست.
خازنی یکی از بنگاهداران فعال در شرق تهران گفت: در حال حاضر حداقل قیمت هرمتر مربع واحد مسکونی نوساز در محله‌های مرغوب شرق حدود 2 میلیون و 200 هزار تومان است، چطور 2 میلیون تومان می‌تواند قیمت متوسط کل شهر باشد!وی در ادامه افزود: طی هفته‌های گذشته قیمت مسکن 10 درصد افزایش پیدا کرده است با این حال تعداد خریداران در حال حاضر بیش از فروشنده‌ها است؛ زیرا فروشنده‌ها نسبت به قیمتی که برای فروش واحدشان اعلام می‌کنند همچنان تردید دارند که مبادا با دریافت مبلغ فروش نتوانند واحد مورد نظرشان را خریداری کنند.
این بنگاهدار همچنین خاطر نشان کرد: معمولا در این فصل از سال دلالان از بازار معاملات مسکن خارج می‌شوند؛ چراکه می‌دانند در اسفند ماه آنها نمی‌توانند واحدی را با قیمت ارزنده خریداری کنند تا بتوانند با سود بیشتر به فروش برسانند؛ زیرا آنها معتقدند که نرخ‌های اعلام شده از سوی فروشنده‌ها به سقف قیمت رسیده و امکان افزایش بیشتر قیمت به عنوان سود محال است مگر اینکه از ماه‌های قبل از بازار مسکن خرید کرده باشند و حال برای فروش در بازار حضور پیدا کنند.
عده‌ای از مشاوران املاکی که در غرب تهران فعالیت می‌کنند نیز درباره متوسط قیمت مسکن در غرب تهران تصریح کردند: در محدوده سعادت‌آباد و شهرک غرب که جزو بهترین محله‌های غرب تهران هستند قیمت متوسط مسکن متری 3 میلیون تومان پیشنهاد می‌شود؛ اما در دیگر مناطق غرب تهران متوسط قیمت مسکن حدود متری 2 میلیون و 200 هزار تومان برآورد می‌شود.
به گزارش «دنیای اقتصاد» و به نقل از بنگاهداران فعال در محدوده پونک و صادقیه در حال حاضر اکثر فروشنده‌ها در بازار مسکن تکلیف خریداران را از لحاظ قیمت فروش مشخص نمی‌کنند؛ زیرا هر لحظه قیمت‌های پیشنهادی خود را تغییر می‌دهند و متقاضی برای خرید یک واحد مدام باید در حال چانه‌زنی با مالک باشد. در همین زمینه، یکی از فعالان بازار مسکن در غرب تهران تاکید کرد افزایش قیمت مسکن به ازای هر متر مربع، بیش از 200 هزار تومان بوده است.طبق گفته تعدادی از بنگاهداران مسکن در جنوب تهران در حال حاضر قیمت متوسط مسکن در جنوب تهران حدود متری 2 میلیون و 100 هزار تومان است که نسبت به ابتدای سال متر مربعی 200 تا 300 هزار تومان افزایش یافته است.در این بخش از بازار مسکن هم، حجم خریداران بر میزان فروشنده‌ها غلبه می‌کند؛ چراکه اکثر فروشنده‌ها معتقدند قیمت مسکن با افزایش یکی دو ماه اخیر دوباره در سال جدید به دلیل تورم رشد پیدا خواهد کرد؛ به همین خاطر بیشتر مالکان اکنون قصد فروش واحدشان را ندارند و تصمیم دارند فروش واحد خود را به سال 91 موکول کنند. در منطقه یک تهران اکثر مشاوران املاک متوسط قیمت مسکن را متری 5 میلیون تومان اعلام می‌کنند؛ البته آنها تاکید دارند که به طور دقیق‌تر قیمت متوسط در هر محله از شمال تهران متفاوت خواهد بود.جوانرویی، یکی از مشاوران املاک شمال تهران به «دنیای اقتصاد» اظهار کرد: در نیمه دوم امسال قیمت واحدهای مسکونی در شمال تهران با 10 تا 15 درصد رشد مواجه شده است و این روزها تنها فروشنده‌هایی واحدهای خود را به بازار عرضه می‌کنند که به پول نیاز داشته باشند؛ در غیر این صورت معامله واحدشان را به سال بعد ارجاع می‌دهند.


کلمات کلیدی: مسکن و اجاره خانه


نوشته شده توسط محسن 90/12/14:: 9:20 صبح     |     () نظر

برندگان انتخابات مجلس

  - با شمارش آرای انتخابات مجلس نهم، فهرست انتخاب شدگان نهایی در شماری از حوزه‌های کوچک مشخص شد که نشان از تغییرات گسترده نسبت به مجلس هشتم داشت؛ در شهرهای بزرگ و به ویژه در پایتخت، اما شمارش آرا به طول انجامید؛ هر چند با انتشار اولین فهرست رسمی از رتبه‌بندی 60 کاندیدای تهران از سوی رییس ستاد انتخابات کشور، ترکیب کلی برندگان انتخابات در این شهر نیز مشخص شد. آنطور که صولت مرتضوی گفته است، تا عصر دیروز و با شمارش آرای حدود 40 درصد صندوق‌ها غلامعلی حداد عادل، محمدحسن ابوترابی فرد، علیرضا مرندی و مرتضی آقاتهرانی بالاترین آرا را به دست آورده‌اند. در میان جبهه‌های انتخاباتی، اما از 40 نفر برتر در تهران جبهه متحد اصولگرایان با 22 نماینده بیشترین کاندیداهای حاضر را دارد و جبهه پایداری 19 نام را به خود اختصاص داده است. البته 5 نفر از این تعداد میان دو فهرست یادشده مشترک است. فهرست‌های صدای ملت (منتقدین دولت) و جبهه مردم‌سالاری هم با سه نام مشترک در میان این 40 نفر حضور دارند. جبهه توحید و عدالت (حامیان دولت)، اما در این فهرست 40 نفره 6 نامزد دارد که همه آنها از مشترکات با فهرست‌های جبهه متحد و جبهه پایداری هستند.

 

نتایج اولیه انتخابات مجلس نهم
 جبهه متحد اصولگرایان و جبهه پایداری در پایتخت پیشتاز فهرست‌های انتخاباتی هستند
دنیای اقتصاد- انتخابات مجلس پایان یافت و نتایج اولیه آن اعلام شد. نتایجی که البته در برخی از حوزه‌ها قطعی بود و در سایر حوزه‌ها کار شمارش آرا همچنان ادامه دارد و ممکن است به دور دوم هم کشیده شود؛ مثل شهر تهران.
فهرستی هم که از پیشتازان فهرست تهران اعلام شد، بر خلاف دوره هشتم با تغییرات قابل‌توجهی همراه بود و بر اساس آخرین فهرستی که از سوی ستاد انتخابات وزارت کشور اعلام شده است، تاکنون کاندیداهای جبهه متحد اصولگرایان (مشتمل بر اصولگرایان سنتی، جمعیت ایثارگران و جمعیت رهپویان) اکثریت نسبی فهرست 40 نفر اول را از آن خود کردند. پس از جبهه متحد، رتبه بعدی را در این فهرست نامزدهای جبهه پایداری (حامیان اصولگرای دولت) به خود اختصاص داده‌اند و اقلیت را فهرست‌های صدای ملت (منتقدین دولت)، جبهه مردم سالاری و جبهه توحید و عدالت (حامیان دولت، منسوب به مشایی) تشکیل می‌دهند. به این ترتیب و تا به اینجای کار، فهرستی ترکیبی از لیست‌های اصولگرایان در انتخابات مجلس نهم به عنوان 40 نفر اول تهران (که در نهایت و پس از برگزاری دور دوم، 30 نفر از آنها به مجلس راه می‌یابند) اعلام شده است. نکته قابل توجه در فهرست این دوره تهران تفاوت آن با فهرست تهران برای مجلس هشتم است. به طوری که در انتخابات مجلس هشتم، فهرست جبهه متحد اصولگرایان با تغییراتی جزئی و اندک، برنده انتخابات شد. اما در این دوره علاوه بر ترکیبی بودن، رتبه‌های قرار گرفتن کاندیداها با نوساناتی همراه بود، هر چند این نوسانات دامن نفر نخست این فهرست را نگرفت و در همه ساعت‌های اعلام نتایج، غلامعلی حدادعادل همچنان اولین نفر فهرست بود. اما آنچه از خبرها بر‌می‌آمد در ساعت‌های نخست دیروز علی مطهری نفر دوم تهران اعلام شده بود که در ساعت‌های بعدی با نزول به رتبه هشتم رسید. ضمن اینکه تا قبل از اعلام فهرست 40 نفره از سوی صولت مرتضوی در ساعات پایانی روز گذشته، فهرستی از 30 نفر اول تهران اعلام شده بود که در آن ترتیب قرار گرفتن کاندیداها تا حدودی متفاوت از فهرست دوم بود. به طوری که علیرضا محجوب از نفر پانزدهم لیست اول به نفر سی و یکم در فهرست دوم رسید و حمید رسایی از نفر سی ام فهرست اول به نفر نوزدهم فهرست دوم ارتقا پیدا کرده بود. براساس گزارش‌ها، یکی از کاندیداهای همنام با اسماعیل کوثری، نماینده کنونی تهران در مجلس هم به اتفاق خود او در میان 60 نفر برتر تهران قرار گرفته است. در مجموع 22 نفر از فهرست 40 نفره ترکیبی را نامزدهای جبهه متحد تشکیل می‌دهند که 5 نفر آن با جبهه پایداری اشتراک دارد و 19 نفر را نامزدهای جبهه پایداری تشکیل می‌دهند که 5 نفر آن با جبهه متحد مشترک است و فهرست صدای ملت و مردم‌سالاری هم هر کدام سه نامزد را به خود اختصاص داده‌اند که هر سه آنها میان این دو فهرست مشترک است. جبهه توحید و عدالت هم در این فهرست 40 نفره 6 نامزد دارد که سه نفر از آن با جبهه پایداری، دو نفر با جبهه متحد و یک نفر با هر دو این جبهه‌ها مشترک است. این فهرست ترکیبی حاصل شمارش آرای 1956 صندوق از مجموع 4 هزار و 168 صندوق حوزه انتخابیه تهران است که نفرات اول تا سوم آن یعنی غلامعلی حدادعادل 405 هزار رای، محمدحسن ابوترابی‌فرد 245 هزار رای و علیرضا مرندی 240 هزار رای را به خود اختصاص دادند.
قم، تبریز، اصفهان
همچنین به گزارش مهر، نتایج آرا در برخی از شهرهای برزگ کشور مثل اصفهان، تبریز و قم هم اعلام شد. بر این اساس حضور حسن کامران، احمد سالک، نیره اخوان و عباس مقتدایی از اصفهان در مجلس قطعی شده و انتخابات برای نفر پنجم هم به دور دوم کشیده شده است. همچنین گزارش شده که از حوزه انتخابیه تبریز محمد حسین فرهنگی و مسعود پزشکیان به عنوان نفرات قطعی انتخاب شده‌اند و 4 نماینده باقی‌مانده این حوزه نیز برای ورود به مجلس باید در دور دوم به رقابت بپردازند. اما از حوزه انتخابیه قم علی اردشیر لاریجانی، رییس مجلس هشتم، رضا آشتیانی و احمد امیرآبادی به مجلس راه یافتند. علی اردشیر لاریجانی با کسب 270 هزار و 382 رای اول را در حوزه انتخابیه قم کسب کرد.
دور دومی‌ها
نتایج انتخابات در تهران و شهرهای بزرگ در حالی اندک اندک تکمیل می‌شود که انتخابات در برخی از حوزه‌های انتخابیه به دور دوم کشیده شده و از طرفی برخی از چهره‌های نام آشنای مجلس هشتم هم از راهیابی به نهمین مجلس جا مانده‌اند. طبق ماده 9 قانون انتخابات مجلس، «چنانچه در مرحله اول برای یک یا چند نفر از داوطلبان، اکثریت حداقل یک‌چهارم آرا حاصل نگردید، انتخابات دو مرحله‌ای خواهد شد؛ زمان انجام مرحله دوم انتخابات را یک ماه پس از اعلام نتیجه مرحله اول و تایید صحت انتخابات توسط شورای نگهبان، تعیین و اعلام خواهد کرد.»
آنها که بازماندند
از دور دومی‌ها که بگذریم به چهره‌هایی می‌رسیم که این دوره از ورود به مجلس بازماند و البته تعدادی از آنها هم از نام آشنایانی بودند که حتی بر صندلی‌های هیات رییسه مجلس تکیه زده بودند، اما در این دور نتوانستند به مجلس راه پیدا کنند. از جمله کسانی که عدم پیروزی آنها در انتخابات تعجب همگان را برانگیخت، احمد ناطق‌نوری برادر حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اکبر ناطق‌نوری و نماینده هفت دوره شهرستان نور در مجلس بود. در کنار ناطق نوری، می‌توان به رای نیاوردن برخی از چهره‌های اصلاح طلب این دوره از مجلس هم اشاره کرد که از آن جمله مصطفی کواکبیان نماینده سمنان و دبیر کل جبهه مردم‌سالاری است که با همین عنوان هم لیستی را برای انتخابات ارائه کرده بود. محمدرضا خباز نماینده کاشمر در مجلس هشتم و یکی از چهره‌های اقتصادی مجلس و از اعضای حزب اعتماد ملی هم نتوانست وارد مجلس نهم شود. قدرت الله علیخانی نماینده قزوین و از اعضای فراکسیون اقلیت که سابقه حضور در ادوار مختلف مجلس را هم داشت، در رقابت‌های انتخاباتی مجلس نهم حذف شد. از چهره‌های بیشتر شناخته شده اقلیت مجلس می‌توان به محمدرضا تابش اشاره کرد که از حوزه انتخابیه اردکان به پیروزی رسیده است و البته سید محمدمهدی پورفاطمی عضو اقلیت مجلس هفتم هم در این دوره توانسته بار دیگر از حوزه دشتی و تنگستان وارد مجلس شود. از تازه وارد‌ها همچنین می‌توان به ایرج ندیمی اشاره کرد که از حوزه لاهیجان و سیاهکل به مجلس راه یافت. او پس از آنکه نتوانست به مجلس هشتم راه پیدا کند، مدتی را در پست معاونت پارلمانی وزارت صنایع به ایفای نقش پرداخت. از دیگر کسانی که در مجلس هشتم حضور داشتند، اما از ورود به مجلس نهم بازماندند، می‌توان به حمیدرضا کاتوزیان رییس کمیسیون انرژی، علی عباسپور تهرانی رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات، حشمت‌الله فلاحت‌پیشه نماینده اسلام‌آبادغرب، محمد جواد ابطحی نماینده خمینی‌شهر و از حامیان دولت، ستار هدایتخواه نماینده حامی دولت از بویراحمد، جهانبخش محبی‌نیا نماینده میاندوآب و از اعضای هیات رییسه، علی بنایی نماینده قم، جاسم ساعدی نماینده شوش دانیال و عضو هیات رییسه مجلس، علی اصغر یوسف‌نژاد نماینده ساری، کاظم دلخوش نماینده صومعه‌سرا که با خواندن شعرهایش در مجلس مشهور بود، ولی اسماعیلی نماینده گرمی و سخنگوی فراکسیون اصولگرایان مجلس (و از حامیان دولت) و محمدمهدی مفتح نماینده رزن و سخنگوی همیشگی کمیسیون تلفیق بودجه نام برد. پروین احمدی‌نژاد خواهر محمود احمدی‌نژاد رییس‌جمهور نیز از دیگر کسانی بود که در این عرصه به موفقیت دست پیدا نکرد. او که از حوزه انتخابیه گرمسار محل تولدش کاندیدا شده بود، نتوانست اکثریت آرا را کسب کند و باید اکنون فقط به حضور در شورای شهر تهران اکتفا کند. همچنین حجت‌الااسلام ذوالنور که از عضویت در سپاه به خاطر حضور در مجلس استعفا داد، نتوانست در حوزه انتخابیه خود قم به پیروزی برسد.

مشارکت 64 درصدی در انتخابات
میزان مشارکت در انتخابات از موضوعات مهمی بود که روز گذشته آمار مقدماتی آن از زبان وزیر کشور اعلام شد. به گفته مصطفی محمد نجار، براساس برآوردهای اولیه میزان مشارکت مردمی در انتخابات حدود ‌2/ ‌64 درصد بوده است. به گزارش ایسنا، وی اعلام کرد: در حوزه انتخابیه تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات میزان مشارکت ‌48 درصد بوده است. همچنین در شهرستان‌های تهران میزان مشارکت ‌73 /‌56 بوده است که میانگین کل در استان تهران به ‌52 درصد می‌رسد. نجار اعلام کرد: در سطح کشور ‌2 /‌64 درصد مشارکت داشته‌ایم که بالاترین مشارکت مربوط به استان کهکیلویه و بویراحمد با مشارکت ‌88 درصدی بوده است. نجار همچنین گفت: کل آرای ماخوذه ‌26 میلیون و ‌472 هزار و ‌760 نفر بوده است. وی افزود: از ‌45 حوزه که شمارش آرای آنها نهایی شده، ‌135 نماینده پس از تایید شورای نگهبان به مجلس راه می‌یابند. وی همچنین اظهار کرد: طی یکی، دو روز آینده نتایج نهایی انتخابات را در کل حوزه‌های انتخابیه به مردم اعلام می‌کنیم.

 


کلمات کلیدی: دنیای سیاست


نوشته شده توسط محسن 90/12/14:: 9:19 صبح     |     () نظر

مطهری: دولتی‌ها از هاشمی می‌ترسند

سایت خبری شفاف نوشت: علی مطهری، سر لیست انتخاباتی جبهه صدای ملت در مورد علت تلاش برای حذف آیت‌الله هاشمی توسط دولتی‌ها گفت: «علت اینکه دولتی‌ها مصمم به حذف آقای هاشمی هستند این است که از ایشان می‌ترسند؛ چون ایشان اهداف و تخلفات آنها را خوب تشخیص می‌دهد و چهره واقعی اینها را از ابتدا خوب تشخیص داد؛ لذا از ایشان هراس دارند و می‌خواهند ایشان را حذف کنند.»

 


کلمات کلیدی: دنیای سیاست


نوشته شده توسط محسن 90/12/10:: 8:15 صبح     |     () نظر

جزئیات جدید از گشایش ارزی

دنیای اقتصاد- در حالی که وعده روز شنبه معاون اول رییس‌جمهور برای «گشایش بزرگ ارزی» همچنان چشم بازارها را به خود جلب کرده است، با انتشار اظهارات تازه معاون وزیر خارجه، نشانه‌های بیشتری از ابعاد سیاسی و دیپلماتیک این موضوع روشن شد. عباس عراقچی، معاون آسیا و اقیانوسیه وزیر خارجه روز گذشته تاکید کرد که معاونت تحت نظر او، با توجه به ماهیت کشورهایی که در حوزه ماموریتش قرار دارند، سعی کرده تحریم‌ها را از تهدید به فرصت تبدیل کند. به گفته معاون وزیر خارجه، بخشی از برنامه مورد توافق با طرف‌های خارجی «استفاده از ارزهای محلی و تهاتر کالا در مقابل کالا است؛ ولی ما شیوه‌های ابتکاری دیگری در تبادلات بانکی پیدا کردیم و موفق شدیم درآمدهای ارزی کشور را تا آنجایی که لازم است به آن مسیرها منتقل کنیم.» در همین حال، برخی اخبار از موافقت چین و روسیه برای تسهیل در تبدیل ارزهای بازرگانان ایرانی و گشایش ال‌سی‌هایی از مبدا ایران حکایت دارند. از هند و مالزی هم به عنوان دیگر طرف‌های هماهنگ با ایران در این زمینه نام برده شده است. همزمان، رییس ‌کل بانک مرکزی از آمادگی تهران برای دریافت طلا به جای ارز در مبادلات تجاری با دیگر کشورها خبر داده است. معاون‌اول رییس‌جمهور نیز در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» خبر داده است که نتایج گشایش ارزی به‌زودی آثار خود را نشان خواهد داد.

 

معاون آسیا و اقیانوسیه وزیر خارجه توضیح داد
جزئیات تازه از گشایش بزرگ ارزی

دنیای اقتصاد- مجید اعزازی: سه روز پس از اینکه محمدرضا رحیمی، معاون اول رییس‌جمهور از «گشایش بزرگ ارزی» خبر داد، سیدعباس عراقچی، معاون آسیا و اقیانوسیه وزیر خارجه اعلام کرد که شیوه‌های ابتکاری در تبادلات بانکی را پیدا کرده‌ایم و موفق شدیم درآمدهای ارزی را به آن مسیرها منتقل کنیم.
به گفته معاون وزیر خارجه، برخی از این شیوه‌ها «استفاده از ارزهای محلی و تهاتر کالا در مقابل کالااست». عراقچی البته تصریح کرد:
«ما شیوه‌های ابتکاری دیگری در تبادلات بانکی پیدا کردیم و موفق شدیم درآمدهای ارزی کشور را تا آن جایی که لازم است به آن مسیرها منتقل کنیم.» در همین حال، برخی اخبار از موافقت چین برای تسهیل در تبدیل ارزهای ایران و ارائه تسهیلات مالیاتی از سوی روسیه به دفاتر تجاری ایران حکایت دارد.
تحریم بانکی ایران از سوی واشنگتن که در قالب بودجه دفاعی آمریکا در آخرین روز سال 2011 (10 دی‌ماه 1390) از سوی باراک اوباما، رییس‌جمهور این کشور امضا شد و همچنین رای مشابه وزیران خارجه اتحادیه اروپا به تحریم بانکی ایران از سوی این اتحادیه، مشکلاتی را در مسیر تجارت میان ایران و سایر کشورها ایجاد کرده است. در چنین شرایطی معاون اول رییس‌جمهور روز شنبه هفته جاری در جمع صادرکنندگان از گشایش ارزی بزرگی خبر داده بود که «بمبی از تعجب و ناباوری را در میان غربی‌ها و به ویژه تحریم‌کنندگان» منفجر خواهد کرد. رحیمی اما در سخنان روز شنبه خود توضیح بیشتری در این باره نداد؛ با وجود این، همان روز، وزیر صنعت، معدن و تجارت این‌گونه حرف‌های او را تکمیل کرده بود که «تمهیدات توسط بانک مرکزی اندیشیده شده تا درآمدهای ارزی حاصل از صادرات از طریق مکانیزم‌هایی در اختیار مصارف ارزی قرار گیرد.» روزنامه دولت نیز در پوشش این مراسم از اجرای طرح جدیدی برای سرعت بخشیدن به انتقال‌های ارزی خبر داده و پیش‌بینی کرده بود: با اجرای این طرح، قیمت ارز در روزهای آینده کاهش خواهد یافت.
دراین میان، برخی از فعالان اقتصادی روز یکشنبه خبر داده بودند که قرار است در روز سه‌شنبه (دیروز) اطلاعات بیشتری در این مورد از سوی دولت منتشر شود. دیروز، اما معاون اول رییس جمهور در حاشیه همایش ملی حمایت از مصرف‌کنندگان در پاسخ به سوال «دنیای اقتصاد» در مورد سازوکار وقوع گشایش ارزی مورد نظرش توضیح بیشتری نداد، و تنها تاکید کرد که تا یکی دو هفته دیگر، اقدامات دولت برای تحول بازار ارز به نتیجه خواهد رسید. با این حال معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس ضمن تشریح شیوه‌های ابتکاری برای تبادلات بانکی اظهار کرد که معاونت متبوعش با توجه به شکل و ماهیت کشورهایی که در حوزه تحت پوشش آن دارند، سعی کرده تحریم‌ها را از تهدید به فرصت تبدیل کند.
دستیابی به شیوه‌های ابتکاری
معاون وزیر خارجه در این مصاحبه درباره مبادلات پایاپای و اینکه گفته شده پاکستان در قبال صدور گندم به ما، کود شیمیایی و آهن دریافت می‌کند، با بیان اینکه اکثر اخباری که منتشر می‌شود، نادرست است، تصریح کرد: ما با پاکستان چنین قراری نداشتیم. در سفر آقای رییس‌جمهور قرار بر این شد که ما در خرید کالاهای مورد نیاز خود برای پاکستان، اولویت قائل شویم (نمونه آن گندم، برنج بود) و بر اصل تهاتر و مبادلات براساس ارزهای محلی نیز تاکید شده است.
معاون آسیا و اقیانوسیه وزیر خارجه ادامه داد: در بحث تبادلات بانکی و مالی موفق شدیم به شیوه‌های ابتکاری جدیدی با هر کشور دست پیدا کنیم و شیوه‌هایی که عنوان هم شده استفاده از ارزهای محلی و تهاتر کالا در مقابل کالاست که میزان درصد همه اینها با حساب و کتاب و مذاکرات بین مقامات بانک‌های مرکزی و مقامات تجاری دو کشور مشخص می‌شود. ما شیوه‌های ابتکاری دیگری در تبادلات بانکی پیدا کردیم و موفق شدیم درآمدهای ارزی کشور را تا آن جایی که لازم است به آن مسیرها منتقل کنیم.
موافقت چین و روسیه برای تسهیل امور مالی
دیروز، همزمان با اظهارات عراقچی درباره به‌کارگیری ابتکار جدید تهران برای دور زدن تحریم‌های مالی، برخی فعالان بخش خصوصی از توافق میان ایران با برخی کشورهای آسیایی از جمله چین، روسیه، هند و مالزی خبر دادند. به گفته این فعالان اقتصادی، در رایزنی‌های تهران- پکن، چین توافق کرده است تا در تبدیل ارزهای تحت مالکیت ایران تسهیل ایجاد کند. ماحصل مذاکرات تجاری تهران-مسکو نیز این بوده که روسیه قول داده است برای دفاتر تجاری ایران، تسهیلات مالیاتی قائل شود تا مبادلات تجاری ایران از طریق روسیه تسهیل شود.
افزایش حمایت‌های پکن و مسکو از تهران
چین و روسیه طی ماه‌های گذشته همواره با تحریم‌های یکجانبه آمریکا و اروپا علیه ایران به شدت مخالفت کرده و بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و 1+5 به منظور دستیابی به راه‌حلی دیپلماتیک تاکید کرده‌اند. با وجود این، حمایت‌های روسیه از کشورمان طی چند روز گذشته شدت گرفته است. به گونه‌ای که ولادیمیر پوتین، نخست‌وزیر و نامزد پست ریاست‌جمهوری روسیه در مقاله‌ای با تاکید بر حق ایران در توسعه برنامه هسته‌ای خود تحت نظارت کامل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اعمال تحریم‌ها و تهدیدات نظامی علیه این کشور را غیرقابل قبول دانسته و نوشته بود: بدون تردید روسیه نگران افزایش روزافزون تهدیدها در خصوص امکان حمله نظامی به این کشور است.
پوتین افزوده بود: من معتقدم که ‌حل این مساله تنها از طریق مسالمت‌آمیز امکان‌پذیر است. ما حق ایران برای توسعه برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود را کاملا به رسمیت می‌شناسیم.
نخست‌وزیر روسیه تاکید کرده بود: مساله این است که دیگر زمان اعمال تحریم‌ها به سر رسیده است، چه رسد به تهدید نظامی. باز هم یادآوری می‌کنم که ما دیگر در قرن نوزدهم و در قرن بیستم قرار نداریم که از چنین روش‌هایی استفاده شود. بر این اساس پوتین پیشنهاد کرده بود که تمام تحریم‌های موجود علیه تهران از جمله تحریم‌های یک‌جانبه در مقابل قرار گرفتن تمام فعالیت هسته‌ای ایران تحت کنترل مطمئن و همه‌جانبه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی لغو شود.
صدور نفت ادامه دارد
معاون آسیا و اقیانوسیه وزیر خارجه در بخش دیگری از گفت و گوی خود با خبرگزاری فارس، در پاسخ به سوالی درباره اخبار مطرح شده مبنی بر کاهش خرید نفت ایران از سوی برخی از مشتریان، با بیان اینکه مشتریان عمده ما در آسیا هستند و تقریبا 70 الی 80 درصد نفت صادراتی ما به آسیا صادر می‌شود، گفت: مشتریان عمده ارتباطشان را با ما حفظ کرده‌اند و از تحریم‌های یکجانبه آمریکا پیروی نمی‌کنند. دو مشتری عمده ما ژاپن و کره جنوبی هستند که صراحتا اعلام کرده‌اند برای مستثنا شدن از تحریم‌های یکجانبه در حال مذاکره هستند. عراقچی افزود: آنچه که برای ما مهم است این است که جریان صدور نفت ایران ادامه دارد و با مانعی برخورد نکرده و اگر در جایی کاهش یابد در مقابل مشتریان دیگری داریم و دیگرانی هستند که خواستار افزایش خرید نفت از ایران هستند.
وی در عین حال یادآور شد: ممکن است در برخی کشورها درصدهای خرید نفت بالا و پایین شود، اما آمریکایی‌ها در هدفشان برای اینکه ایران را از منافع حاصل از فروش نفت محروم کنند، ناکام بوده‌اند و ما توانسته‌ایم این موضوع را مدیریت کنیم.

پذیرش طلا به جای ارز در مبادلات خارجی
رییس کل بانک مرکزی گفت: ایران در مبادلات تجاری با دیگر کشورها، علاوه بر دلار و ارز کشورهای طرف معامله، می‌تواند به جای ارز، طلا را نیز دریافت کند.
«محمود بهمنی» در گفت‌و‌گو با ایرنا، در پاسخ به این پرسش که آیا در انجام مبادلات تجاری ارز دیگری به جای دلار نیز دریافت می‌شود یا خیر ؟ اظهار کرد: ایران در مبادلات تجاری تنها با دلار کار نمی‌کند و هر کشوری می‌تواند ارز خود را پرداخت کند. به گفته رییس کل بانک مرکزی، ایران از کشور‌های چین و هند به جای ارز کالا هم وارد می‌کند و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد. بهمنی افزود: اگر کشوری بخواهد می‌تواند طلا هم پرداخت کند و ما بدون هیچ مشکلی آن را می‌پذیریم.
سخنگوی شورای پول و اعتبار در خصوص وضعیت تامین ارز نیز گفت: ارز به میزان مورد نیاز در اختیار واردکنندگان قرار می‌گیرد و مشکلی در این خصوص وجود نخواهند داشت.
وی ادامه داد: در همین حال اگر فردی قصد ذخیره کردن ارز را داشته باشد نیازی نیست که ارز دولتی در اختیارش قرار گیرد. رییس کل بانک مرکزی تصریح کرد: این بانک علاوه بر تامین ارز مورد نیاز بیماران به نیاز واقعی افراد نیز پاسخ می‌دهد.
بهمنی گفت: باید از تقاضای کاذب و ذخیره کردن ارز توسط افراد سودجو جلوگیری کنیم و تلاش می‌شود قیمت دلار را به مرور و با توجه به شرایط اقتصادی کشور به سمت واقعی سوق دهیم.
عکس: خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی: دلار و ارز، طلا و سکه


نوشته شده توسط محسن 90/12/10:: 8:12 صبح     |     () نظر
<   <<   26   27   28   29   30   >>   >